berita

‘Saya Dan Isteri Dah Maafkan Tapi Jangan Tulis…’ – Nabil Mahir Dedah Ayda Jebat Hampir Gugur

May 4th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Di Instagram, suami kepada pelakon Ayda Jebat iaitu Nabil Mahir meluahkan rasa kurang senang dengan layanan dari laporan sebuah portal hiburan yang didakwa mengeluarkan berita kehamilan isterinya tanpa pengetahuan mereka. Nabil turut memaklumkan Ayda mengalami pendarahan dan hampir keguguran dipercayai akibat terkejut dengan penyebaran berita itu, selain sibuk dengan jadual kerjanya.

Artikel berkaitan: ‘Tolong Hormat Urusan Orang Lain’ – Nabil Mahir Kecewa Laporan Ayda Jebat Hamil

Artikel berkaitan: Ayda Jebat Sah Hamil, Tak Boleh Bau Dapur & Hand Sanitizer

Difahamkan, Nabil bagaimanapun kecewa dengan layanan diterimanya dari pihak media tersebut untuk berbincang mengenai posting berita kehamilan Ayda yang telah diterbitkan sebelum ini.

Ayda bleeding

Berita mengenai Ayda Jebat dimasukkan ke wad itu telah dikongsi sendiri oleh Nabil menerusi laman Instagram. Difahamkan, sepanjang Ayda ditahan di hospital, dia telah menerima lima suntikan. Malah, Nabil sendiri tidak sampai hati untuk melihat kesakitan yang terpaksa ditanggung oleh isterinya itu.

Assalamualaikum semua. Ramai family, peminat dan media yang Whatsapp dan DM Nabil tanya tentang kandungan Ayda yang hampir gugur. This is the story, Ayda bleeding selepas portal yang tak bertanggungjawab keluarkan news tentang kehamilan Ayda. As you guys know, Ayda bekerja dengan banyak big brand. Belum sempat Ayda dan Xeno Entertainment susun jadual (kerja diselang-seli dengan rehat bersesuaian dengan keadaan wanita yang hamil di peringkat awal), berita dah tersebar dengan mengejut, jadual bertambah padat dalam tempoh masa yang singkat. Back to back.

Korang faham tak perasaan bila tengok isteri yang kita sayang menangis disebabkan orang lain? Kena warded, amik 5 injection. Saya sendiri tak sampai hati tengok.

‘Tanpa pengetahuan dan kebenaran kami’

Nabil bagaimanapun kurang berpuas hati dengan laporan media yang dikeluarkan oleh pihak media berkenaan mengenai berita kehamilan isterinya tanpa pengetahuan mereka. Menerusi posting berkenaan, Nabil turut sertakan tangkap layar perbualan melalui aplikasi Whatsapp bersama pihak media tersebut.

Di sini saya reveal sekali conversation saya dengan orang yang bertanggungjawab menyebarkan berita tersebut, dan cara dia layan kami selepas dia viralkan berita yang tak sepatutnya keluar tanpa pengetahun dan kebenaran kami. Jangan kata nak mintak maaf, nak call, nak delete pun tak nak, minta dihormat? Lagi keluarkan artikel baru-baru ni nak selit juga isu kata mereka tak fitnah.

Semoga di bulan Ramadan ni, Allah ampunkan dosa abang ya. Abang dah tua? Lebih lama dalam industri? Lebih berkuasa mengikut apa yang abang tulis dekat Facebook la (sampai artis takut nak jumpa). Saya dan isteri saya maafkan abang, tapi jangan tulis artikel apa-apa pun yang berkaitan Ayda dan saya. Sekian terima kasih. Semoga bertemu lailatur qadar.

Stay strong my love. I love you and our baby. Insyaallah semua doakan yang terbaik.

Sumber: Nabil Mahir

SKIP THIS AD ×