berita

Saya Minta Maaf- Kerana Tak Tahan, Baca Luahan Sayu Pemuda Ini Kerana Sering Diejek Kerana Rupanya

October 2nd, 2016 | by Ash Nordin
Kini Trending

2

Setiap makhluk ciptaan Allah S.W.T mempunyai keistimewaan masing-masing. Kita sebagai manusia yang tak sempurna jangan lah mengutuk atau memandang rendah kekurangan kepada manusia lain. Seperti apa yang dialami oleh seorang makhluk ni sangat lah tak adil.

Kerana rupanya, orang sanggup bercakap buruk tentang paras rupanya. Anda baca luahan hati oleh tuan punya badan. Kasihan.. Supaya brader ni bersabar dan diberi kekuatan untuk menempuhi hidup. InsyaAllah..

Terpaksa harungi dari kecil

screen-shot-2016-10-02-at-7-08-46-am

Luahan dari lelaki ini di instagram miliknya;

Perkara macam ni membuatkan saya rasa bukan seperti manusia dan saya terpaksa harungi benda ni sejak dari kecil lagi (Panggil nama yang bukan-bukan, mengejek kerana paras rupanya dan ia merupakan salah satu sebab saya ingin betulkan muka saya untuk kelihatan normal, tetapi seseorang telah bercakap betapa buruknya saya dan saya harus menerima kenyataan itu. Kadang-kadang saya rasa saya membuatkan orang disekeliling tidak selesa bila saya dengan mereka dan saya ingin minta maaf atas sebab itu. Sebab saya tidak percaya bahawa saya bukan istimewa bila orang beritahu saya kerana saya tahu ia tidak. Saya minta maaf kerana terpaksa meluahkan perasaan di sosial media. Saya minta maaf..

‘Sabar, awak ciptaan terindah dari Tuhan..’

screen-shot-2016-10-02-at-7-09-21-am

screen-shot-2016-10-02-at-7-09-31-am

Sumber: Twitter/ Instagram Airliftz

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×