berita

Selebriti Tampan Thai, ‘Golf’ Buka Hatinya Buat Malaysia

September 12th, 2012 | by Ai
Hollywood


Jika anda mengikuti siri drama Thai terbaru di ntv7 – Love Beyond Frontier – yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 10 pagi, pastinya anda tidak akan terlepas melihat wajah tampan Pichaya “Golf” Nitipaisakul. Wajah jambu yang mempesonakan pastinya membuatkan anda terfikir bahawa Golf mungkin baru sahaja bertapak di dalam industri ini. Namun siapa menduga pelakon berusia 25 tahun ini sebenarnya telah membina kerjayanya dalam industri muzik lakonan sejak 8 tahun lepas.

Berlakon di samping adiknya, Pirat “Mike” Nitipaisakul dalam “Love Beyond Frontier”, watak Golf sedikit sebanyak menggambarkan peribadi sebenarnya – lelaki muda berbakat yang sememangnya penuh keghairahan terhadap muzik. Daripada remaja biasa sehingga menjadi seorang bintang terkenal, Golf memperoleh kejayaannya hari ini bermula dengan pencarian bakat melaui projek “G Junior” oleh sebuah syarikat hiburan terbesar Thailand, GMM Grammy dimana dia dan Mike antara yang terpilih daripada 20 orang pesaing hebat mereka untuk menandatangani perjanjian setahun di mana album mereka juga dipasarkan pada tahun yang sama.

“Saya menjadi penyanyi sejak 8 tahun lepas dan semuanya kerana abang kami memujuk kami menyertai ujibakat G Junior. Selepas memenangi pencarian itu, saya dan Mike menubuhkan sebuah Thai pop duo yang dinamakan atas nama kami – “Golf & Mike”. Sejak itu semuanya menjadi sejarah buat kami,” kata Golf menerusi sebuah temubual telefon eksklusif dari Thailand dengan ntv7.

Dengan pelancaran album terbarunya berjudul “INVASION”, artis berbakat besar berketurunan Thai-Cina ini bercita-cita untuk menjadi sebuah fenomena muzik baru di Thailand seperti yang dilakukan idola muziknya, mendiang Michael Jackson. “Michael Jackson telah merubah dunia melalui muziknya. Inilah yang menjadi inspirasi dan aspirasi kepada saya untuk melakukan perkara yang sama. Saya ingin memberikan pendengar sebuah perasaan baru terhadap jenis muzik yang terdapat di dalam album solo terbaru saya. Muzik yang dipilih mempunyai elemen electro dan techno untuk mereka rasakan sendiri.”

Berpuas hati dengan pencapaian dirinya kini, Golf berkata dia kan terus bekerja keras demi kerjaya dan selanjutnya mengembangkan lagi perniagaan yang dimilikinya. “Saya berharap dapat mendapat lebih pengalaman dalam bidang perniagaan dimana ia merupakan bidang yang amat saya suka selain berlakon dan menyanyi. Saya mungkin tidak akan selamanya ada di dalam industri ini tetapi saya tidak akan berhenti menyanyi kerana saya seronok melakukannya,” kata Golf.

Dengan segala pencapaian Golf kini, anda juga mungkin terkejut kerana lelaki pujaan ramai ini masih belum berpunya. “Saya sudah berkahwin dengan kerjaya saya.” Kata Golf sambil tertawa kecil. Semestinya saya mempunyai niat untuk membina keluarga saya tetapi buat masa ini saya masih belum bersedia menjaga orang lain selain diri saya sendiri. Ianya tidak mudah seperti yang difikirkan – ia meruapakan tanggungjawab besar dimana anda harus komited terhadap pasangan anda.

Jejaka ini juga ingin mencari gadis yang mempunyai ciri-ciri idamannya. “Saya ingin mencari seorang yang bijak, tekun, mempunyai pendapat sendiri dan paling penting tidak panas baran. Jika anda suruh saya memilih seseorang sebagai tanda aras, saya memilih Emma Stone sebagai orang yang paling sempurna dan memenuhi kriteria yang saya idamkan sebagai bakal isteri saya,” tambahnya lagi.

Untuk melihat lebih lagi sisi Golf, jangan lupa saksikan jejaka ini di ntv7 melalui slot Thai Lakorn dalam drama bersiri “Love Beyond Frontier”, setiap Isnin hingga Jumaat jam 10 pagi. Golf akan memainkan wataknya sebagai remaja biasa yang mempunyai impian sebagai seorang penyanyi dan sanggup menentang sebarang cabaran. Drama itu juga menampilkan barisan pelakon sensasi lain seperti Jarinporn “Toey” Joonkiat dan Pattarasaya “Peak” Kruasuwansiri.

Untuk maklumat lanjut mengenai rancangan ini, layari www.ntv7.com.my atau ikuti perkembangannya di Facebook mahupun Twitter.

SKIP THIS AD ×