berita

Sering Diaju Soalan Kenapa Bebas Berjalan Tanpa ‘Mask’ Di Australia, Ini Jawapan Dayah Bakar

February 4th, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Selepas setahun lamanya terpaksa berjauhan dengan suami, akhirnya Dayah Bakar dan anaknya kembali bersatu di bumi Austalia. Difahamkan Dayah Bakar mengambil keputusan berhenti kerja sebagai pengacara untuk tinggal bersama suaminya, Kapten Hanif Hamidi yang sedang menjalankan tanggungjawab di perantauan.

Artikel Berkaitan : [VIDEO] ‘Journey To Baba…’ – ‘Terbang’ Ke Australia, Dayah Bakar Bakal Disatukan Dengan Suami

Sejak berpindah ke sana, Dayah Bakar dilihat sering berkongsi aktivitinya bersama keluarga  sehingga ada yang cemburu lihat mereka bebas berjalan di sana. Siap tak pakai pelitup muka lagi!

Kes 0 di Australia

Assalamualaikum semua. Sharing with all of you a glimpse of Allah’s creation, dan hopefully buat korang rasa tenang dan a bit relax to start the day. Bila Dayah di sampai Weston Park, Dayah tak stop cakap “ Ya Allah cantiknyaaa, masha Allah subhanallah”. Looks like a painting but it’s real.

Anyway, Dayah dapat banyak sgt soalan tak perlu pakai mask ke dekat sini , tak ada covid ke ? Let me answer once and for all ya. Dekat Canberra dah months tak ada case Covid . Tidak perlu pakai mask, but they still practise SOP seperti social distancing, sanitize tangan selalu.

Menurut Dayah Bakar, dia diaju pelbagai soalan mengenai kes Covid-19 di Australia dan ramai pertikaikan kenapa mereka tidak pakai pelitup muka. Di Australia kes sekarang adalah 0, namun mereka tetap perlu jaga penjarakkan fizikal. Kerajaan mereka turut memberi peringatan setiap masa agar rakyatnya tidak lalai mengenai virus Covid-19.

Seronok betul kan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar)

Rata-rata di ruangan komen meluahkan rasa rindu saat tidak diwajibkan memakai pelitup muka. Tak kurang juga yang tumpang gembira melihat kehidupan Dayah Bakar bersama keluarga. Yelah rasa macam sudah lama tak keluar bebas tanpa ‘mask’ kan? Semoga Malaysia juga akan kembali pulih seperti sedia kala.

Sumber: Dayah Bakar

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×