berita

‘Seronok Dapat Membantu’ – Daiyan Trisha Bangga Jadi Volunteer Di Pusat Vaksin

July 4th, 2021 | by Amat
Lensa Insta

Pelakon dan pengacara Muzik-Muzik 36 iaitu Daiyan Trisha sering berkongsi apa jua aktiviti yang dilakukannya di media sosial termasuklah menyanyi lagu, bermain alat muzik dan mempromosikan drama lakonannya. Terbaharu, pelakon ini memaklumkan dirinya menjadi salah seorang sukarelawan di pusat suntikan vaksin. Memang boleh dijadikan contoh terbaik buat semua!

Artikel berkaitan: Alif Satar, Daiyan Trisha Pengacara Baru Muzik-Muzik 36

Bangga dapat membantu orang lain

Daiyan menerusi posting di Instagramnya, memaklumkan dia menjadi sukarelawan di pusat suntikan vaksin di Dewan Gemilang, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sejak Mei yang lalu. Malah, pelakon ini juga mengingatkan orang ramai untuk mengambil suntikan vaksin buat kebaikan bersama.

Saya telah menjadi sukarelawan sejak Mei. Saya sangat bersyukur akhirnya saya dapat membantu dan berkhidmat untuk ramai orang. Saya masih berada di sini untuk beberapa minggu lagi. Jangan juga ambil dan semak tarikh pertemuan di aplikasi MySejahtera.

Seronok dapat membantu orang

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)

Terjumpa Daiyan Trisha pula

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atilia Haron (@atiliaharon)

Sementara itu, menerusi posting penyanyi Atilia Haron pula memuat naik sebuah video menyaksikan perjalanannya ke UKM bagi menerima suntikan vaksin jenis AstraZeneca buat kali pertama. Menerusi video tersebut, Atilia kelihatan ‘terkejut’ melihat kelibat Daiyan Trisha yang sedang menjalankan tugasnya sebagai sukarelawan di sana dan sempat merakam momen-momen itu.

Sumber: Daiyan Trisha, Atilia Haron

SKIP THIS AD ×