berita

Setelah Dihina ‘Mandul’, Siti Elizad Terharu Dapat Panggilan Dari Permaisuri Agong

July 1st, 2021 | by Amat
Kini Trending

Sebelum ini, pelakon Siti Elizad didakwa berdepan dengan kontroversi dituduh mandul oleh seorang netizen di laman Facebook. Susulan itu, difahamkan Siti Elizad telah mengambil tindakan untuk melaporkan perkara itu kepada pihak polis terhadap tuduhan dan hinaan ‘mandul’ yang dilemparkan kepadanya.

Artikel berkaitan: ‘Dapat Anak Ke Tak Itu Kerja Allah’ – Dituduh Mandul, Siti Elizad Buat Laporan Polis

Artikel berkaitan: 5 Tahun Layari Bahtera Perkahwinan, Akhirnya Elizad Nekad Jalani IVF Selepas Kehilangan Sebelah Ovari

Terbaharu, pelakon wanita ini berkongsi momen istimewa apabila dia menerima panggilan daripada Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Macam mimpi

Siti Elizah terharu apabila Tunku Azizah sendiri menelefonnya untuk bertanyakan khabar dan keadaan selepas insiden tersebut. Pelakon ini mengakui sangat mengagumi dan menjadikan Tunku Azizah sebagai idolanya berdasarkan pengalaman Baginda yang pernah menjalani ujian IVF.

Would love to share this special moment. Hari ini hari yang sangat mengembirakan hati saya. Menerima panggilan telefon dari KDYMM Tuanku Permaisuri Azizah. Bertanyakan keadaan saya setelah Tuanku Permaisuri terbaca kisah yang mengatakan saya ‘mandul’ tempoh hari.

It really touch my heart with this beautiful call Tuanku. Terharu, terkejut, semua ada. Macam mimpi, dapat bercakap dengan Tuanku Permaisuri yang saya sendiri jadikan idola dalam cerita perjalanan IVF saya. Sungguhnya, Tuanku Permaisuri sangatlah prihatin dengan kisah saya yang bukanlah siapa-siapa.

Terharu, terkejut terima panggilan

Dalam pada itu, Siti Elizad berkata Tunku Azizah turut memberikan kata-kata semangat kepadanya dan berkongsi pengalaman menempuh IVF sebanyak 17 kali sebelum ini. Siti Elizad turut menegaskan segala perkongsiannya berkaitan perjalanan IVF di laman Instagram adalah untuk memberi kesedaran dan pengalaman kepada segelintir golongan ibu yang senasib dengannya.

Tuanku berikan kata-kata semangat, bercerita sendiri tentang pengalaman Tuanku sebanyak 17 kali tempuh perjalanan IVF. Memang menyakitkan. Hanya yang mengalami sahaja yang merasai. Tiada kata yang mampu saya gambarkan, terlalu gembira dapat berbual-bual dangan Permaisuri yang disayangi semua. Sungguh-sunguh keibuan.

Sempat juga Tuanku selitkan ‘Saya tengak drama awak sebelum-sebelum ni, awak dah tak berlakon lagi?’ Allahuakhbar. Terima kasih banyak Tuanku Permaisuri. Really made my day. Ampun Tuanku.

Sumber: Siti Elizad

SKIP THIS AD ×