berita

‘Tak Semua Boleh Jual Dekat Orang Ramai’ – Wardina Safiyyah Selar Neelofa?

February 5th, 2018 | by Arini Saleh
Isu & Kontroversi

Tindakan Neelofa mempromosikan produk kesihatan untuk kanak-kanak dan bayi di instagram storynya baru-baru ini telah mengundang pelbagai respon daripada netizen. Mereka berpendapat pengambilan suplemen bagi kanak-kanak tidak diperlukan kerana boleh menyebabkan masalah kesihatan.

Artikel berkaitan : Promosi Suplemen Pemutih Untuk Bayi, Aktres Popular Dihentam. Selamat Ke?

Wardina Safiyyah juga tidak ketinggalan meluahkan rasa terkilannya berkenaan isu ini. Melalui perkongsian seorang rakan, katanya tidak perlu suplemen merepek sebegini lebih-lebih lagi kanak-kanak dan bayi.

Kenapa wakil Forbes kita buat perkara ni? – Alicia Amin

 

Perkara ini tak beretika

Saya kena beritahu ini. Perkara ini tak beretika. Promosi produk kurangkan kedutan dan anjalkan kulit untuk kanak-kanak dan bayi? Pertama, kanak-kanak tak perlukan suplemen sebegini. Kedua, bayi? Tahukah betapa bahayanya suplemen ini kepada buah pinggang mereka? Ketiga, kanak-kanak 12 tahun ke atas ambil maksimum 4 tablet? Maknanya bagi kanak-kanak berumur 12 tahun mereka perlu ambil dos sama seperti usia 40 tahun?

Seseorang perlu beritahu dia. Kalau saya ada contact number, saya dah beritahu. Tapi saya tiada.

Tak semua benda yang boleh dijual, perlu dijual kepada semua orang.  

Ini bukan sahaja untuk Neelofa tetapi kepada banyak lagi produk lain. Kenapa kita terlalu mudah percaya? 

Tak payah makan semua benda-benda merepek ni semua people! TAK PAYAH! Tak payah supplement ni semua… apa yang anda buat hanya membuatkan mereka kaya. Kita tak perlukan suplemen ini semua. Mungkin sebab awak ada duit, awak nak lebih dan lebih lagi..

Sumber : Wardina Safiyyah Official

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×