berita

‘Takut Allah Marah Kalau Kita Fokus Terlalu Banyak Kepada Dunia’ – Mira Filzah

September 23rd, 2019 | by Athirah
Kini Trending

Umum mengetahui semalam, pelakon kesayangan ramai Mira Filzah berjaya merangkul Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian (ABPBH) kali ke-32 apabila meraih lebih daripada 6.3 juta undi. Dengan kemenangan itu, beliau telah membawa pulang sebuah kereta Nissan X-Trail 2.0L Hybrid yang bernilai RM160,000.

Susulan itu, Mira Filzah menerusi Instagram memuat naik sebuah posting sebagai penghargaan kepada mereka yang telah membantu sepanjang berkecimpung dalam industri hiburan tanah air.

Terima kasih mak, abah

View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim. First and foremost, syukur Alhamdulillah, besides undian, I believe this is the rezeki from Allah SWT. Whatever happens in this world, to us, are plans made by Allah. Alhamdulillah for this. Thank you mak abah along and aina, that has always been my number 1 supporter and advisor. Thank you mak abah for letting me enter this industry walaupun ada berat sikit pd awalnya. 😅 Sbb rasa berat ni lah I worked hard to prove to both of you. 😂 Thank you @farhadiana and @angah_09. My backbones. The ones that always be there for me. Thank you sis for all the trouble that I caused you (intentionally or unintentionally) 😅 you and Angah jaga i very very well. I was nervous on stage sampai lupa nk say thanks to these two important people in my career. Thank you medias, nk sebut nama satu satu banyak. But you guys play important roles in my career. Thank you for all the good writes up about me for the past 4 years. Nk ikutkan sini juga nk sebut semua nama producers, directors, casts because they all gave impacts in my career, but you know who you are, dgn semua yg Mira pernah bekerjasama, thank you. Last but not least, @miraclegacy_ dan semua yg mengundi. You guys worked really really hard for this. Terima kasih utk semua tenaga, masa, duit yg korang dh berpulun habis. Crazy. Mira sampai pada satu tahap mcm “ehh jgn lah sampai tak tidur lg ni, pg tidur!” Daily routine has to go on as usual! Biar ada berkat. Takut Allah marah nnt if we focused on the Dunya too much. Whatever you guys do, make it balance. Tiada apa yg kekal dlm dunia ini, akhirat juga yg kekal. And i wanna see you guys, be with you guys as well, bukan shj di dunia, tp akhirat juga. We take care of each other, remind each other okay? I love you all kesayangan. ❤️ Without you guys, viewers Pujaan Hati Kanda tak akn mencecah 30j di YouTube, impak Sweet Dreams tidak akn menjadi fenomena, Sangkar tidak akn mencecah kutipan 12j pada hari ini, fans, PENONTON anda semua lah yg mengangkat kerjaya Mira pada tahap ini (be it official fan club, independent supporters, bukan fan club, even haters pun, netizens, ahahaha thank you sbb memberi impak dlm kerjaya Mira. I guess i should stop

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Dalam ucapan itu, sudah pasti Mira Filzah memberikan penghargaan utama buat keluarga khususnya kedua ibu bapanya yang telah menjadi penasihat dan penyokong nombor satu meskipun pada awalnya mereka agak keberatan.

Katanya disebabkan rasa berat hati kedua ibu bapanya itulah yang membuatkan wanita itu lebih bekerja keras dalam bidang yang diceburi.

Pesanan mengharukan buat peminat

Selain itu, Mira Filzah turut memberikan penghargaan buat peminat-peminatnya yang tidak henti memberikan sokongan padu terhadap dirinya sehingga berjaya merangkul anugerah tersebut.

Tanpa memberikan ucapan kosong, aktres jelita itu sempat menitipkan pesanan buat peminatnya agar saling mengingati dan mengimbangkan urusan dunia dan akhirat.

Tiada apa yang kekal dalam dunia ni, akhirat juga yang kekal. And I wanna see you guys as well, bukan sahaja di dunia tapi di akhirat juga.

Rakan artis ucap tahniah

Menjengah ke ruangan komen, ramai daripada rakan-rakan artis turut mengucapkan tahniah di atas kemenangan pelakon dan pengacara itu.

Antaranya termasuklah Elfira Loy, Bella Delly, Nelydia Senrose, Fizo Omar, Fazura dan ramai lagi.

Sumber: Instagram mfmirafilzah