

Dalam usaha membendung penularan wabak pandemik, orang ramai diminta mengamalkan langkah pencegahan seperti memakai pelitup muka (mask), membasuh tangan dengan kerap dan penjarakan sosial. Malah, bermula pada 1 Ogos lalu, kerajaan telah mewajibkan orang ramai memakai mask apabila berada di tempat awam.
Namun, ragam penumpang yang pelbagai telah membuatkan Rapid KL memuat naik contoh-contoh pemakaian mask yang tidak tepat. Pakai atas kepala pun ada!
Jangan jadi seperti Shera









Apa yang menarik perhatian adalah komen-komen lucu yang ditinggalkan netizen di ruangan komen. Pesanan ‘jangan jadi seperti Shera’ tidak diendahkan, sebaliknya mereka cuba ‘nasib’ pula!
‘Bergetar tulang keting’



Sumber : Rapid KL






![[VIDEO] ‘Janji Tak Nak Kahwin Akhirnya Tewas Dengan Kapten’ – Ibu Sangka Hasrat Dr Fie Kembali Jadi Isteri Hanya Gurauan](https://asset.ohbulan.com/2026/11/IMG_2846.jpeg)
![[VIDEO] ‘Saya Tak Boleh Sambut Halloween Sebab Saya Islam, Nanti Dapat Dosa’ – Jebat Jayden](https://asset.ohbulan.com/2026/11/jebat-jauden2.jpg)
![[VIDEO] Dr Fie Sah Bergelar Isteri Kapten Amrul, Terima Mas Kahwin Satu Dinar Emas](https://asset.ohbulan.com/2026/11/IMG_2705.jpeg)