berita

Tunku Abdul Jalil Bakal Kongsi Susah Payah Hidupnya Sebagai Seorang Pesakit Kanser

September 3rd, 2015 | by Ash Nordin
Lensa Insta

TJ

“Saya ketepikan gelaran, pangkat, keturunan dan darjat!” itulah kata-kata yang diungkap oleh Tunku Laksamana Johor, Tunku Abdul Jalil yang kini sedang menghidap kanser sejak setahun lalu.

Mungkin selama ini kita lihat orang senang, berpangkat dan kaya raya tidak ada sebarang kesulitan dalam hidup namun kita tak nampak disebaliknya. Inilah yang terjadi pada Tunku Abdul Jalil sekarang.

Agak terkejut dengan khabar yang diterima, siapa sangka selama ini kita lihat Tunku Abdul Jalil yang merupakan seorang rendah diri ini sentiasa nampak gembira dan bahagia. Namun, ada juga ‘dugaan’ yang menimpa pada dirinya tanpa kita sedari.

SAYA KETEPIKAN GELARAN, PANGKAT, KETURUNAN DAN DARJAT!

Screen Shot 2015-09-02 at 19.21.18

Sudah 1 tahun berlalu semenjak saya disahkan mengidap Kanser. Tidak lama lagi saya akan berkongsi kisah susah payah saya mengharungi hidup sebagai pesakit Kanser. Setelah mengetahui ada ramai pesakit Kanser diluar sana yang melalui pengalaman seperti saya, saya tidak dapat berdiam diri. Saya bercakap bagi pihak anda semua supaya masyarakat dapat memahami apa yang kita lalui serta saya sentiasa di sini untuk menyokong anda semua. Kepada pesakit kanser, ini adalah permulaan pada perjalanan hidup yang indah yang akan mengajar kita erti kehidupan sebenar. SAYA KETEPIKAN GELARAN, PANGKAT, KETURUNAN DAN DARJAT! Kenali diri saya dengan lebih dekat. Akan datang…#TitlesAreManMade#KamiSemuaSamaRata

Memang tersentuh hati kami bila membacanya,  seperti yang dikatakan mungkin kita agak senang dari segi kewangan tetapi belum tentu dengan kesihatan.

Bagaimanapun, Tunku Abdul Jalil tidak menceritakan jenis kanser apa yang sedang diharungi, berdasarkan apa yang dikatakan oleh Tunku Abdul Jalil tadi, mungkin ia akan diceritakan nanti.

Apapun, kami sebagai rakyat marhaen mendoakan agar Tunku cepat sembuh dengan kadar segera dan dapat menjalankan kehidupan seperti sedia kala. Amin

Sumber : tunkujalil_official

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×