berita

‘Ugut’ Nak Viralkan Sebab Tak Ada Rasa, Wanita Kecewa Pelanggan Buang Kek RM10 Dalam Tong Sampah

August 4th, 2021 | by Shahira
Kini Trending

Baru-baru ini viral satu video di media sosial memaparkan seorang individu seakan tidak berpuas hati dengan kek yang dibeli sebelum bertindak membuangnya ke dalam plastik sampah. Perkongisn tersebut telah mengundang pelbagai reaksi daripada netizen yang kurang bersetuju dengan tindakan individu berkenaan.

Buang kek RM10 dalam plastik sampah

Berdasarkan posting yang dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook iaitu Ain Syaf, dia mengakui agak terkilan dengan sikap seorang pelanggannya yang tergamak membuang kek yang dibelinya ke dalam plastik sampah. Menurut Ain Syaf, dia telah menerima kiriman WhatsApp daripada pelanggan berkenaan yang memaklumkan kek tersebut langsung tidak mempunyai perisa dan hanya rasa gula icing sahaja. Menurut Ain Syaf, selama dia menjual kek, individu ini adalah pelanggan pertama yang mengadu kek ‘bajet’ berharga RM10 itu tiada rasa.

Kek yang kami jual semua baru bakar. Bahan semua saya guna yang sedia putar sahaja , tiada tambah² gula lagi . Saya pun tidak tahu lah cust ni sengaja mau buat live malukan kami atau sebaliknya , total jumlah yang dia beli rm20 UTK 2 biji kek. Kamu rasa berbaloi kah saya jual kek rm10 lepas tu saya penuhkan filling kek tanpa Fresh cream? Sudah saya bagitau awal-awal saya jual kek bajet, bukan kek premium guys.

Sampai macam tu sekali

Sumber: Ain Syaf

SKIP THIS AD ×