berita

[VIDEO] ‘Kakak Nak Daddy Balik, Dah 5 Bulan Tak Jumpa’ – Tangisan Anak, Ayah Terkandas PKP

August 9th, 2020 | by Amirul Asraf
Video Popular

Di Facebook, seorang kanak-kanak perempuan meluahkan rasa rindu terhadap ayahnya setelah lima bulan tidak berjumpa. Menurut kanak-kanak yang dikenali sebagai Arissa Arianna, ayahnya kini berada di Singapura dan terkandas sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Kakak nak peluk daddy

Menerusi video berdurasi 4:03 saat, Arissa memberi nasihat buat semua agar sentiasa memakai hand sanitizer, pelitup muka dan mengamalkan penjarakkan sosial. Ujarnya, dia sangat merindui ayahnya yang berada di Singapura atas urusan kerja. Arissa turut menyatakan dia akan memeluk ayahnya jika diberi kesempatan untuk berjumpa.

Detik sewaktu menghantar ayahnya ke Singapura pada 18 Mac lalu turut dikongsikan. Kelihatan Arissa menitiskan air mata sewaktu dalam perjalanan menghantar ayahnya. Sepanjang tempoh lima bulan tidak berjumpa, Arissa hanya membuat panggilan video bersama ayahnya. Di akhir video tersebut, Arissa berdoa agar wabak Covid-19 ini segera berakhir dan dia dapat berjumpa dengan ayahnya seperti kanak-kanak lain.

Aunty ikut sama menangis

Rata-rata netizen tersentuh melihat rakaman video Arissa. Menurut mereka, Arissa seorang kanak-kanak yang kuat.

Sumber: Ain Nasuha Safie

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×