berita

[VIDEO] Letak Air & Biarkan Selama 7 Minit – Voila! Rendang Siap Untuk Di Makan

January 2nd, 2019 | by farha
Make-It-Senang

Dulu kalau korang malas nak keluar makan, paling senang masak mi segera lah! Sekarang ni bukak je page atau apps yang jual makanan online, order kemudian bayar. Dalam tempoh yang ditetapkan sampailah makanan korang tu nanti.

Tapi sekarang ni dah ada produk makanan yang hanya tinggal dipanaskan je dan boleh makan dalam masa beberapa minit. Sesuai untuk korang bawak travel. Admin pun dah cuba beberapa produk makanan ni, memang senang nak sediakan.

Rendang yang siap dalam masa 7 minit. Serious ahh?!

Betul dik non oi! Sekejap je dah siap haa..Tak payah masak pun. Tak percaya, tengok video ni.

Haaa……macam magic kan, letak air dari sumber yang bersih dah siap lauk rendang ni. Kembara meal ni memang sesuai untuk korang yang kaki travel. Kita orang Malaysia ni mana boleh hidup kalau tak makan nasik sehari kan. Memang ngam sangatlah kalau nak bawak pergi travel. Nak-nak kalau camping atau pergi negara yang susah nak dapat nasik tu. Boleh bawak ni okay!

The following two tabs change content below.

farha

Video Content Champion
It's going to be hard but hard is not impossible