berita

Viral Video Pengawal Keselamatan Meracau Selepas Minum Kopi, Pekerja Tampil Nafi Dakwaan

February 1st, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Baru-baru ini tular di media sosial video dua orang pengawal keselamatan meracau selepas minum air gabungan kopi campuran durain. Video berdurasi 20 saat itu menjadi bualan hangat netizen yang rata-ratanya terkejut melihat detik cemas itu.

Walau bagaimanpun, menerusi laporan Mstar, pihak syarikat kopi itu menafikan dakwaan dibuat. Menurut pekerja mereka, pihak mereka tidak pernah menerima sebarang aduan mengenai kopi itu dan berharap agar netizen tidak membuat sebarang spekulasi.

Tiada siapa mengadu tentang produk

Ahli lembaga dan kakitangan yakin bahawa produk kami, termasuk kopi, sesuai untuk semua. Tiada siapa yang hadir untuk mengadu tentang produk itu. Kami hanya tahu tentang kejadian itu melalui media sosial.

Pemeriksaan di beberapa pasar raya mendapati bahawa kopi segera campuran telah dikeluarkan dari rak sementara menunggu laporan dari Jabatan Kesihatan negeri.

Pengurus Besar Sunshine Wholesale Mart Sdn Bhd Yee Kam Ming berkata pihaknya telah mengeluarkan produk dari semua enam pasar raya di Pulau Pinang, tetapi barang-barang lain di bawah jenama masih ada. Seorang pekerja dari Gama Supermarket dan Department Store di sini juga berkata produk itu telah dikeluarkan dari raknya.

Dapat kopi daripada orang lain

Para pelanggan yang membeli dari kami boleh mengembalikannya sebagai ganti barangan runcit lain.

Mereka dapat kopi itu daripada orang lain dan memberikan saya dua paket sebelum mereka membuat cawan untuk diri mereka sendiri

Empat orang, termasuk dua pengawal keselamatan, dimasukkan ke Hospital Pulau Pinang dengan keletihan yang teruk selepas mereka mendakwa minuman kopi yang sama.

Klip video dan gambar pengawal keselamatan ketika insiden itu menjadi tular di media sosial pada hari Rabu.Hasmah Saini seorang pengawal keselamatan yang bekerja kondominium bertentangan dengan tempat kejadian mendakwa kedua-dua lelaki dari Nepal menjadi tidak sihat sejurus selepas minum kopi pada hari itu.

Rasa pening dah mabuk

Salah seorang daripada mereka kemudian datang dan memberitahu saya untuk tidak meminumnya kerana dia merasa pening dan mabuk selepas mengambilnya.

Satu lagi menjadi histeria dan pengsan di bilik pengawal kami. Semuanya berlaku sangat cepat.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Kesihatan negeri, Dr Wan Mansor Hamzah menggesa orang ramai supaya tidak membuat spekulasi atau mengedarkan maklumat yang tidak disahkan mengenai kejadian itu.

Sumber : Mstar

 

SKIP THIS AD ×