berita

‘Ampa Dok Dalam Hutan Ka?’ – Jalan Cerita Cinta Fatamorgana Dikecam, Ini Respon Sinis Faezah Elai

May 17th, 2018 | by Arini Saleh
Kini Trending

Baru-baru ini viral di laman Twitter luahan seorang individu yang tidak berpuas hati dengan jalan cerita yang ditonjolkan di dalam drama Cinta Fatamorgana yang ditayangkan di TV3. Menurut individu tersebut, bagi seorang Melayu adalah memalukan apabila ada adegan melarikan isteri orang.

Di Instagram, pelakon Faezah Elai juga merupakan isteri pengarah drama ini tampil menjelaskan isu.

Ampa dok dalam hutan ka?

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Nk tlg jwb not only this 2 malaysian yg rasa pandai tp to all yg byk sgt complain AKA makcik bawang..
Now,which part is bullshit? Buat malu melayu? Which part?
Mmg org mesia ni kena suap dgn cerita2 happy ending or org melayu ni,mmg tk penah support org melayu?
Tak kan tk penah dengar ada lelaki lain bwk lari bini org? Ampa dok dlm hutan ka? Owh tk boleh tunjuk? Bg malu org melayu lah konon.. Ni contoh.. contoh ye contoh..mcm seorg manusia bwk lari duit malaysia berbillion ringgit,tp still bebas.. sebab apa?cause kuasa duit… So kat mana yg pelik,bila huzair tu amik bini org,and no one can do anything about it,cause money is king.. So the moral of the story,if u have money,and u think u can do anything but u forget that Doa org teraniaya ni lebih besar dari duit..
Dh sah2 wildad hilang ingatan,tkde waris,phone hilang,klu report polis boleh buat apa? So ur only hope is pray..
Klu org melayu buat cerita ampa byk bunyi,bullshit lah,bg malu melayu lah,bila mat salleh buat cerita hentam org islam,kata islam terrosist,ampa nganga tgk,siap sanggup byq duit ticket puluh ringgit.. i bet u people dont even notice yg byk cerita hollywood baik punya dok perli islam.. nk kritik tk salah,but kritik tu kasi la masuk akai sikit.. ni merapu meraban sgt.. Haihh i cant believe i need to explain this to our malaysian viewers..klu tk tau tanya,jgn kata drama org bodoh bila sendiri yg tk berapa bijak and malas berpikir..

Tekan ja remote tu kan senang

Nama cerita pon Cinta Fatamorgana,tau dak apa tu fatamorgana? Ka baru nk google? .

Life kita ni,ada option,if u think u dont like it,kuasa di tangan anda,mcm pru jugak,tekan ja remote tu kan senang,dari dok bg pendapat,serupa graduate bidang filem.
Kami tk marah tau jauh sekali nk backup laki kami,sbb kami pon berlakon cerita tu,so i know the ending.. Apa pon tq sbb support #cintafatamorgana and selamat menjalani ibadah puasa to all muslimin and muslimat..
Jgn marah sbb kami pon bg pendapat jugak,mcm ampa.. if u want to criticise others make sure ampa pon boleh terima bila kena critic,jgn meroyan pulak tau
#kamihabaqja #tolongjawab#cintafatamorgana#bukannakgaduhnakexplainja#spreadlovenothate #lovelovelove
@heykalhanifah @[email protected]_farhana

Sumber : Instagram faezahelai

The following two tabs change content below.

Arini Saleh

Content Champion at Rev Asia Berhad
J'adore manger, buy me food!

Most Read Today