berita

1 Daripada 5 Kanak-Kanak Malaysia Terbantut! Ibu Bapa Tahu Tak Cara Nak Kenalpasti Masalah Ini?

February 17th, 2021 | by Azyanshor
Kini Trending

Nampak remeh tapi masalah pertumbuhan kanak-kanak merupakan salah satu isu yang agak membimbangkan di Malaysia. Jika 1 daripada 5 kanak-kanak mengalami pertumbuhan terbantut, di sebelah Pantai Timur Malaysia pula 1 dari 3 kanak-kanak mengalami masalah yang sama!

Hal ini seringkali dikait rapatkan dengan nutrisi dan juga diet kanak-kanak di Malaysia. Korang jangan ingat isu terbantut ni tak ada apa-apa tau sebab pertumbuhan terbantut boleh memberi impak kepada otak kanak-kanak jika tak dirawat dengan betul.

Mesti korang ada 1001 soalan nak tahu mengenai pertumbuhan terbantut ni kan?

Dugro sediakan kuiz tumbesaran untuk para ibu bapa!

Untuk meningkatkan kesedaran dalam kalangan ibu bapa tentang status tumbesaran anak-anak, Dugro® telah menyediakan Kuiz Tumbesaran di mana ibu bapa boleh menilai sekiranya anak korang berisiko untuk mengalami masalah tumbesaran.

Korang hanya perlu klik dekat sini [Kuiz Tumbersaran Dugro]

Hanya ada 4 soalan dan yang paling best, korang tak perlu ada penimbang berat atau pengukur ketinggian untuk buat kuiz ni!

Dugro® Complete & Dugro® Sure penuhi nutrisi yang kanak-kanak perlukan untuk tumbesaran optimum!

Terkenal dengan produknya yang pelbagai dan mampu memenuhi keperluan kanak-kanak di Malaysia, Dugro® juga ada produk khas yang boleh membantu berikan nutrisi untuk pertumbuhan!

Dugro® Complete dan Dugro® Sure direka khas untuk menyokong tumbesaran kanak-kanak di Malaysia! Kerana Dugro® juga percaya bahawa “Tumbesaran Optimum, Minda Celik”!

Apa beza antara Dugro® Complete dan Dugro® Sure ni eh? Yang mana satu patut ibu bapa beli dan untuk umur berapa?

Dugro® Complete merupakan rumusan untuk “Catch-up” Growth!

Dugro® Complete diformulasikan untuk Si Manja yang memerlukan nutrisi “Catch-Up Growth”. Ia adalah formula berkalori tinggi (1kcal/1ml) dengan nutrien tumbesaran (Protein, Kalsium, Vitamin D dan Zink) untuk menyokong Si Manja mencapai tumbesaran fizikal optimum.

Selain itu, Dugro® Complete juga mengandungi 70.7 mg/100g DHA. DHA adalah sejenis asid lemak yang penting dan komponen penting untuk otak.. Dugro® Complete juga antara produk “Catch-Up Growth” yang mampu milik.

Perlukan nutrien untuk tumbesaran yang tinggi? Dugro® Sure lah jawapannya!

Dugro® Sure diformulasikan dengan nutrien tumbesaran tinggi (Protein, Kalsium, Vitamin D, dan Zink), serta tinggi dalam serat dan DHA untuk menyokong tumbesaran fizikal optimum Si Manja yang berumur 1 hingga 6 tahun!

Mengandungi serat untuk menyokong persekitaran usus yang sihat serta DHA yang merupakan komponen penting untuk otak dan mata.

*Berbanding Dugro Asli 3

Kedua-dua Dugro® Sure dan Dugro® Complete sesuai untuk anak-anak yang memerlukan nutrisi tumbesaran yang lebih tinggi berbanding Dugro Asli 3. Ia juga tidak mempunyai sukrosa! Pengambilan sukrosa banyak boleh menyebabkan kerosakan gigi kanak-kanak!

Fizikal anak-anak yang kecil tidak boleh dianggap remeh, ia mungkin akan memudaratkan perkembangan anak-anak!

Jangan lupa untuk semak status tumbesaran Si Manja dengan Kuiz Tumbesaran di laman Dugro® dan dapatkan Dugro® Sure atau Dugro® Complete untuk anak-anak korang harini! Maklumat lanjut boleh klik dekat sini!

SKIP THIS AD ×