berita

4 Idea Untuk Korang Boostkan Mood Secara Kreatif Di Rumah. Guna Handphone Je!

November 18th, 2020 | by Azyanshor
Kini Trending
PKPD dan juga PKPB yang dilanjutkan di beberapa negeri di Malaysia membuatkan ramai yang terpaksa bekerja dari rumah. Ini bagi mengurangkan interaksi sosial dan salah satu cara untuk menurunkan kes Covid-19 di negara ini. Kami yakin bila work from home, ada antara korang yang jadi lemau dan bosan.
Walaupun ada kerja, tapi situasi di rumah membuatkan mood tak seceria berada di office. So, apa kata korang cuba cara ni untuk ceriakan hari-hari PKPB atau PKPD korang di rumah. Memang senang, guna handphone je!

1. Selfie dengan barang-barang di rumah & tag jenama produk tersebut!

Time PKP ni memang banyak benda yang korang beli. Mentang-mentang duduk kat rumah, asyik scroll phone jelah. Alang-alang korang dah beli barang banyak, apa kata korang ambil gambar dengan produk-produk tu, upload di sosial media dan tag jenama barangan tersebut. Kot-kot diorang ada buat contest ke ha untunglah korang boleh menang!

2. Buat photoshoot di sekeliling rumah

Korang ada tak baju yang dah lama disimpan untuk buat OOTD tapi tak kesampaian? Ha, inilah masanya! Korang boleh buat photoshoot melalui object transparent seperti sliding door atau pun botol kaca. Mesti korang tak percaya bila tengok hasilnya, memang cantik weh. Korang boleh usha banyak tutorial dekat Youtube!

3. Guna filter-filter menarik di Instagram atau Tiktok untuk gambar extra wow!

Kalau korang tak reti nak edit gambar, jangan risau sebab filter-filter ni boleh membantu! Apa je korang nak semuanya ada. Nak rambut bertukar warna ada, nak filter hujan, api, princess, filter lawak-lawak pun ada.

Memang boleh bantu boost up mood dan segarkan minda korang dari kerja! Sekali-sekala kena bangun juga untuk aliran darah yang baik kan?

4. Reka mainan selfie dengan geng korang!

Siapa kata dah bekerja ni kita tak perlukan hiburan? Hiburanlah yang membuatkan kita lebih semangat untuk work from home. Lagi-lagi bila geng kerja korang pun memang jenis yang sporting! Bolehlah main game ni, siap ada score tau.

Tapi, nak buat semua ni lagi best kalau kamera handphone korang cun kan?

Tepat pada masanya sebab Celcom dah lancarkan pelan iPhone 12 hanya dari RM99!

Power up selfie game korang dengan handphone yang menjadi kegilaan ramai ni! Video dan gambar korang mesti jadi lebih cantik dan sharp dengan menggunakan iPhone 12!

Yang lagi best, korang boleh dapatkan iPhone 12 dengan harga yang rendah bila korang beli di Celcom. Dengan Celcom MEGA™ dan pelan Easyphone, korang boleh dapatkan iPhone 12 dengan harga serendah RM99 sebulan.

Dapat rebat RM100, iCloud storage & langganan Apple TV!

 

Selain tu, korang juga akan dapat 50GB iCloud storage dan juga 1 tahun langganan Apple TV secara percuma bila korang ambil pakej Easyphone dari Celcom MEGA™.

Dan kalau korang beli dari 13 November- 30 November 2020, korang akan dapat diskaun sebanyak RM100! Pastikan masa checkout korang masukkan code dekat bawah ni! Rebat tersebut akan dimasukkan dalam bil pertama korang nanti.

Bestnya! Ada rebate RM100 weh! Siap dapat iCloud storage percuma macam tu je, pelan pun murah!

Boleh pilih nak padankan iPhone 12 korang dengan AirPods Pro atau Apple Watch

Dah lama usha AirPods dan Apple Watch? Apa kata korang pairkan iPhone 12 korang dengan AirPods Pro atau pun Apple Watch.

Korang boleh dapatkan pakej iPhone 12 bersama-sama dengan AirPods Pro atau Apple Watch dengan harga dari RM203 sebulan!

Detik-detik korang bekerja dari rumah jadi lebih meriah lepas ni. Tak bosan dah dengan content-content video dan gambar yang korang dah plan nak buat dengan iPhone 12.

Tawaran menarik ni hanya ada sehingga Disember 2020 je tau. Jadi, korang kena cepat jangan sampai terlepas! Order sekarang jugak!

Kalau nak order sekarang korang boleh klik dekat sini! 

The following two tabs change content below.

×