berita

5 Destinasi Bulan Madu Romantik Bajet Rendah Yang Ramai Tak Tahu.

February 7th, 2017 | by Hanis Aliaa
Travelogue

Header

Asia merupakan benua terbesar di dunia. Jadi tidak hairanlah sekiranya Asia mempunyai banyak destinasi romantik terbaik dunia. Buat anda yang baru berkahwin dan masih tercari-cari lokasi honeymoon yang ‘wallet friendly’, apa kata korang cuba ke tempat yang kami listkan ini.

Korang pasti akan berpuas hati dan memang berbaloi. Bajet yang tidak lebih RM3000 dan boleh nikmati bulan madu yang indah dan romantik bersama pasangan korang.

Vietnam

V Dalat - The City of Love

V Mui Ne

V Nha Trang

Vietnam memang terkenal dengan keindahan pantai-pantainya, sungai-sungai dan kesibukan kota raya Ho Chi Minh. Korang dan pasangan boleh enjoy moment di sini. Antara aktiviti menarik yang boleh korang buat ialah menyusuri Sungai Mekong, melalui terowong Cu Chi atau boleh berbasikal dan berkayak dengan warga tempatan.

Pemandangan di Vietnam pasti membangkitkan mood romantik seperti anda berbulan madu di destinasi bulan madu yang mewah.

Kemboja

cam2

Angkor Wat Temple, Siem reap, Cambodia.

cam4Kemboja adalah salah satu destinasi bajet buat pasangan yang ingin merasai kelainan dan suasana baru. Buat korang yang suka explore, Kemboja adalah destinasi yang sesuai untuk korang cipta detik manis bersama pasangan.

Pemandangan yang unik pasti menawan hati korang. Korang juga boleh melawat Angkor Watt, The Bayon dan pelbagai lagi tempat tarikan pelancong.

Sri Lanka

SL

SL2

SL3

SL4Sri Lanka adalah sebuah pantai kecil yang menjadi underrated honeymoon spot di Asia. Pulau ini terdiri daripada hutan hujan, pelbagai hidupan liar dan pantai yang cantik. Korang pasti enjoy dengan suasana yang relax dan fresh macam ini.

Tarikan utama di sini ialah sebuah gunung yang dikenali Adam’s Peak kerana pemandangannya memukau daripada puncak.

Laos

L1

L2 Laos antara destinasi popular buat pasangan yang ingin berbulan madu. Di sini terdapat banyak pemandangan yang menarik, binaan kuil-kuil Buddha yang unik serta tapak warisan misteri.

Laos lokasi yang sesuai buat pasangan yang suka dengan budaya dan sejarah.

Thailand

T2

T3

T4

T5Thailand adalah tempat yang seronok, tropikal, luar biasa dan destinasi yang bersejarah. Dengan pelbagai pilihan pulau yang eksotik, Thailand antara lokasi panas untuk honeymoon.

Korang boleh melawat Istana Besar Thailand dengan seni bina yang menakjubkan. Sukan air adalah kemestian untuk korang rasai sendiri di mana-mana pantai di Thailand. Pantai di sini menjanjikan bulan madu terbaik buat korang.

Kredit : Google

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×