berita

5 Petanda Yang Korang Dah Meninggalkan Zaman “Teenagers”. Dah Masuk “Adult” Gitu~

November 22nd, 2016 | by Noraniza
Kini Trending

Students Sitting on Wall

Zaman paling awesome adalah zaman remaja. Betul tak? Ia juga merupakan satu tempoh yang sangat berharga dan perlu diisi sebaik-baiknya dengan benda yang berfaedah dah circle of friends yang berguna.

Time remaja ni banyak perkara yang korang cuba nak buat, “once in a lifetime” lah katakan.  Tapi akan ada satu tahap korang dah tak boleh buat semua benda tu lagi bila korang dah pun meninggalkan zaman remaja..

Nak tahu tak apa perkara yang korang dah tinggalkan sedikit demi sedikit dan mungkin korang tak perasan. Haa meh admin nak share sikit.

1. Banyak meluangkan masa dekat rumah

635689370913504568328569480_2013-08-07-3

Sebenarnya, duduk rumah adalah lebih baik daripada keluar.  Mungkin masa tengah study dulu selalu keluar buang masa melepak sana sini, buang duit dengan kawan-kawan.

Tapi bila dah meningkat dewasa, korang akan fikir lebih panjang dan matang dari sebelumnya. Ini petanda korang dah cukup dewasa tau. Haa memang akan start duduk rumah tengok movies/series je la.

2. Menyimpan lebih banyak dari berbelanja

017ee180-c9b0-0132-9a64-0e01949ad350

Dulu mungkin korang kuat berbelanja a.k.a shopaholic. Tapi bila dah meningkat dewasa, pemikiran akan jadi lebih jauh dan berfikir luar kotak. Bila semua dah kena bayar sendiri termasuk sewa rumah, kereta, bil api dan air, bil unifi, bil telefon, groceries, makanan seharian dan sebagainya.

Korang juga akan list down semua expenses korang dalam google sheet untuk track down setiap bulan. Pilihan korang adalah necessity or wants. Betul tak? Itu baru cara pemikiran seorang dewasa. Haa

3. Lebih suka keluar seorang dari berteman. Some quality “Me-Time”

alone-3

Haa mungkin setiap individu mempunyai cara yang berbeza macam mana dorang nak spend masa mereka sorang-sorang. Ada yang just suka pergi jalan-jalan dekat taman yang berdekatan untuk mendapatkan some fresh air.

Ada juga yang  memilih untuk pergi coffee shop yang hipster, restoran mahal dan makan makanan yang agak eksklusif untuk memanjakan diri korang tanpa peneman. Hehe No harm trying if you’re an adult!

4. Short-getaway lepas penat bekerja

alone-5

Instead of going to the mall, korang pilih untuk relax yourself somewhere yang tak crowded. Korang lebih cenderung kepada benda-benda nature ni sebab bagi korang sangat menenangkan dan tak habis duit! Betul tak? Hehe cara yang bagus untuk menyimpan duit.

5. Asyik lupa je birthday sendiri. Bukan sekali dua, banyak kali! OMG

ezgif-com-optimize

Perkara paling obvious yang menunjukkan uols dah boleh dipanggil sebagai ‘dewasa’ adalah bila uols boleh terlupa birthday sendiri. Lagi-lagi bila uols boleh pulak tidur lena when the clock strikes 12!

Untuk celebration pula, uols lebih prefer makan atau celebrate secara kecil-kecilan tanpa kena ada kek yang besar. Lagi best kalau celebrate dekat TGI Fridays sebab nanti boleh dapat makan FREE! Hooray!

Lebih-lebih lagi untuk golongan yang mula bekerja dan menyimpan untuk future, mesti tak nak tempat fancy-fancy kan? Can save more. Hehe

Celebrate Everyday Victories untuk berkongsi hari bahagia korang dengan kami di TGI Fridays! Wohooo~

Visual R8_Final

TGI Fridays adalah salah satu restoran yang sangat sesuai untuk celebrate any kind of achievements of the day!

Contohnya bila korang terlepas dari roadblock time bila lupa pakai seatbelt, dapat parking spot yang memudahkan korang, traffic sangat smooth that day, drivers on the road sangat berhemah (especially bila dorang guna signal, LOL), payday!! dan sebagainya. Wohoo..Achievement unlocked!

Kongsi hari bahagia korang dengan Celebrate Everyday Victories dekat TGI Fridays. Ohhh! Bila korang spend minimum RM 100 dan juga berkongsi Everyday Victory korang dengan staff restoran TGIF, korang berpeluang untuk dapat FREE Brownie Obsession™. YAYS!

liz-lemon-runs-out-of-office-excited

Korang juga boleh tangkap gambar, pose cantik-cantik dan boleh upload dalam akaun social media korang. Promote lah sikit kan. Huhu

Kempen ini akan bermula pada 7hb November 2016 dimana-mana branch TGI Fridays untuk 30 pelanggan yang pertama disetiap outlet pada setiap hari JUMAAT pukul 6 pm sehingga closing.

Korang juga boleh redeem hanya SATU  Brownie Obsession™ [per table, per receipt, per victory]. Jangan mintak lelebih pulak ye..

NOTA PENTING!

Brownie Obsession™ hanya applicable kalau uols share dengan staff di outlet TGI Fridays tentang korang punya awesome victory of the day! Tak kira lah apa pun kisah uols yang ingin dikongsi bersama. Jangan segan okeh!

Untuk terms and conditions, check link ni –  https://www.facebook.com/notes/tgi-fridays-malaysia/celebrate-everyday-victories-terms-conditions/1289261011116436

Korang nak tahu lirik disebalik birthday song dekat TGI Fridays ni? Haa jom tengok video ni! Hahaha lawak beb..

 

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×