berita

6 Jenis Masakan Ayam Yang Mudah & Korang Boleh Sediakan Malam Ini Untuk Keluarga!

October 11th, 2017 | by Shafika
MyResipi

Masakan ayam merupakan antara hidangan kegemaran semua orang. Boleh dikatakan menu wajib ada mestilah ayam. Terdapat banyak jenis masakan ayam yang ada tetapi bukan semua rajin untuk masak. Betul tak? Kebiasaannya menu ayam paling senang mestilah ayam goreng.

Namun, sebenarnya masakan ayam ini tidaklah susah mana. Kami nak kongsikan dengan anda resepi masakam ayam yang paling mudah di buat. Bukan sahaja mudah, tetapi rasanya juga memang sedap untuk dihidangkan. Jom tengok apa bahan-bahannya. Tak sabar nak masak.

Ayam Masak Madu

Tak perlu susah-susah untuk membeli ayam masak madu di kedai. Apa kata anda cuba masak sendiri. Serius memang senang. Kalau masak sendiri, mesti boleh makan banyak-banyak. Sedapnya!

Resepi Ayam Masak Madu : http://myresipi.com/recipes/ayam-masak-madu-2e52f522-b554-4bfc-9f60-7e8532a2ac29

Kuzi Ayam

Resepi ini mungkin susah bagi sesetengah orang tapi berbaloi untuk dicuba. Rempah kuzi mungkin sukar didapati di kedai, tapi anda tak perlu risau kerana resepi ini kami bagi cara untuk membuat rempah sendiri.

Resepi Kuzi Ayam : http://myresipi.com/recipes/kuzi-ayam

Asam Pedas Ayam

Kebiasaannya asam pedas dimasak bersama ikan, apa kata anda cuba menggunakan ayam. Bukan sahaja sedap, malah lebih murah daripada ikan. Anak-anak pasti suka dengan resepi ini. Memang sesuai untuk seisi keluarga.

Resepi Asam Pedas Ayam : http://myresipi.com/recipes/asam-pedas-ayam

 

Ayam Berempah Serai

Ayam goreng antara masakan yang paling senang dan sesuai di makan dengan apa jua hidangan. Kali ini apa kata anda olah sedikit resepi ayam goreng anda dengan tambahkan sedikit rasa. Memang sedap dimakan begitu sahaja.

Resepi Ayam Berempah Serai : http://myresipi.com/recipes/ayam-goreng-berempah-serai

Ayam Masak Merah

Ayam masak merah ini memang sangat sesuai dihidangkan bersama nasi panas. Memang terangkat! Walaupun ayam merah ini sinonim dengan kenduri kahwin, namun kini tidak lagi. Anda boleh mencubanya sendiri. Memang sedap!

Resepi Ayam Masak Merah : http://myresipi.com/recipes/ayam-masak-merah-simple-sedap

Sup Ayam Special

Sup ayam merupakan antara makanan yang memang sesuai jika perut anda tidak begitu baik. Bolehlah makan sup ayam panas panas. Memang sedap. Selain dari itu, sup ayam juga sedap diratah begitu sahaja.

Resepi Sup Ayam Special : http://myresipi.com/recipes/sup-ayam-special

Sumber : Myresepi

 

 

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×