berita

8 Momen ‘Paling Win’ & ‘Krik-Krik’ Di Konsert Final Akademi Fantasia 2015 #AF2015

October 12th, 2015 | by Noraniza
Kini Trending

Screen Shot 2015-10-12 at 12.21.22 AM

Amacam? Seronok ke tengok Akademi Fantasia 2015 semalam? Bagi yang terlepas peluang nak tengok konsert last AF 2015 semalam, kami dah sediakan listing moment yang ‘paling win’ & ‘krik-krik’ di sini.

Oh, by the way, bagi yang belum tahu, juara bagi Akademi Fantasia 2015 jatuh kepada Sufi, gelaran naib juara pula diberikan kepada Syamel, tempat ketiga pula dimenangi oleh Bila dan Sharul menduduki tangga keempat.

1. Lagu “Nampak Lawa..Nampak Lawa…”

Macam biasalah. Walau apa jenis anugerah sekalipun, kalau dah nama pun penaja, mestilah nama produk tersebut akan diulang sejuta kali kalau boleh.

Jadi, kami pun tak terkejut bila ‘Lawa Nie Geng’ tampil menyanyikan lagu “Nampak lawa, nampak lawa, dia p’akai..”. Malah, Puan Rita (pengarah produk NV) pun tampil sporting menyanyikan bait tersebut beberapa kali. Ha.. Moga lepas ni korang akan terikut-ikut nyanyi lirik yang sama. Ini momen ‘krik-krik’.

Screen Shot 2015-10-12 at 12.43.14 AM

2. Pak Nil sebagai juri

Screen Shot 2015-10-12 at 12.46.26 AM

Ucapan Pak Nil semasa diumumkan sebagai salah seorang juri di samping Dato Ramli MS, Fauziah Ahmad Daud dan AC Mizal telah bikin throwback AF sesi-sesi lepas. Gamat auditorium menyeru nama Pak Nil. Yeah! Ini momen ‘Paling Win’!

3. Thumbs Up Pada Syamel & Sufi

Seperti yang sedia maklum, kedua-dua orang finalis ini telah mencipta lagu baru mereka sendiri dan lagu mereka tu pun ‘not bad’. Jika diasah lagi, pasti boleh cipta lagu meletop. Ini momen ‘Paling Win’!

4. Bila maintain ‘awesome’. Tapi Bukan rezeki…

Persembahan Bila memang tidak pernah menghampakan. Tapi, kami yakin Bila boleh pergi jauh dengan bakatnya. So, rakyat Malaysia, berilah peluang untuk Bila menyerlahkan bakatnya di dalam industri kita. Jangan tengok cantik je! Ini momen ‘Paling Win’!

5. Lagu baru Sharul dapat pujian!

Rata-rata memuji lagu baru Sharul berjudul Hanya Kamu ciptaan Zul 2 By 2. Ini momen ‘Paling Win’!

Screen Shot 2015-10-12 at 1.02.26 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.02.44 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.03.49 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.05.22 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.05.31 AM

6. Ramai tak puas hati Sufi menang? Hurm

Well, bergelar juara tu bukanlah penentu kejayaan seseorang selebriti kan? Lihat sahaja kepada koleksi juara AF yang tenggelam dan ramai pula yang tidak bergelar juara terus menyerlah di industri muzik kita kan. So, just wait and see!  Ini momen ‘krik-krik’!

Screen Shot 2015-10-12 at 1.12.45 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.12.55 AM Screen Shot 2015-10-12 at 1.13.16 AM

7. Sharul ‘blur’ bila diumumkan berada di tangga ke -4

Kalau korang perasan, Sharul macam ‘blur’ bila diumumkan berada di tempat ke-4. Mungkin penat sangat ataupun dah tak kisah dapat tempat ke berapa. Janji masuk final. Tak gitu? Ini momen ‘krik-krik’.

8. AF2015 gagal jadi trending?

Momen ‘Krik-krik’ lagi. Selalunya bila ada konsert atau majlis anugerah, mesti akan tercatat menjadi trending di Twitter. Tapi, rasanya AF2015 tak sehangat dulu. Jadi, kami saja buat survey di Facebook dan ternyata memang ramai yang dah tak tengok AF.

Tak caya? Tengok status kami di Facebook OHBULAN! ni. Katanya ramai tengok Daie TV3.  Ha.. apa pendapat korang pulak?

Video daripada Facebook Era FM

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×