berita

8 Spot Paling Cantik Korang Yang Berangan Nak Perkahwinan Ala Garden

June 9th, 2015 | by Ash Nordin
Travelogue

8 Spot Paling Cantik Untuk Pekahwinan Ala Garden

Dalam majlis perkahwinan sesebuah pasangan, pasti mereka akan melakukan yang terbaik sebab hari tersebut cuma sekali seumur hidup, selain tu mereka mesti akan cuba yang terbaik untuk jadikan majlis mereka lain daripada yang lain.

Selain tu pasangan tu mesti berusaha untuk menampat hati pengunjung juga supaya mereka tertarik dengan kecantikan dan keindahan persekitaran majlis sepanjang ianya berlangsung.

Antaranya ialah tema “garden wedding” , jadi kami ingin kongsikan kepada korang yang bakal melangsungkan perkahwinan terutamanya, 8 spot outdoor yang sesuai untuk dijadikan majlis persandingan korang.

 1.Casa Heliconia, D’saji Restaurant & Cafe

Casa Heliconisa Casa Heliconia 2

Tempat ini terletak di area Jalan Maktab Enam, Off Jalan Perumahan Gurney Kuala Lumpur, apa yang best dekat tempat ni adalah disediakan pakej lengkap seperti bilik bersiap, makanan, PA system, pelamin, kek dan amcam-macam lagi lah. Harganya bermulaRM35 untuk satu kepala. Kira ok lah tu.

2. Felda Villa Kuala Lumpur

Felda Villa Kuala Lumpur Felda Villa Kuala Lumpur 2

Untuk tempat ni lokasinya di Jalan Perumahan Gurney, Off Jalan Semarak. Tempat ni pun ada pakej lengkap macam tempat pertama tadi cuma harganya lebih rendah bermula dengan RM28 untuk seorang. Permukaan yang luas dan nampak classy!

3. Puri Buana Garden Wedding

Puri Buana Garden Wedding Puri Buana Garden Wedding2

Lokasinya di Bandar Baru Bangi, kalau yang jenis pencinta alam sekitar, inilah tempat yang strategik untuk anda sebab dikelilingi dengan tumbuhan hijau. Bagi kami kalau buat konsep ala-ala tradisional melayu sesuai lah kot. Hrmm, kalau kami kahwin kami nak pilih tempat ni lah.

4. Taman Tasik Maritim, Putrajaya

Taman tasik Maritim, Putrajaya

Lokasi dia ada dekat Percint 5, yang ni pun nampak classy, sesuai dengan konsep moden atau ala-ala Inggeris gitew. Ok tiba-tiba rasa excited nak kahwin pula!

5. Laman Kayangan, Shah Alam

Laman Kayangan, Shah Alam Laman Kayangan, Shah Alam 2

Selain Putrajaya, Shah Alam juga tempat yang agak strategik bagi sesiapa yang lebih sukakan ketenangan. Lokasi tapak ni berada di Komplek Belia dan Kenudayaan Selangor, Jalan Platinum 7/52. Tempat ni pun ada menyediakan set lengkap perkahwinan. Tapi harga agak tinggi sikit RM55 untuk seorang. Kalau tengok gambar dia simple but nice, arrghh!! nak kahwin!

6. Dusun Garden Fairies, Hulu Langat

Dusun Garden Fairies, Hulu Langat Dusun Garden Fairies, Hulu Langat2

Tempat ni juga sesuai untuk yang memilih ketenangan dan sesuai dibuat secara tertutup pun boleh. Nak buat ala melayu boleh, ala barat pun boleh.  Kami berangan kalau dapat tempat macam ni rasanya nak buat macam Lana Nordin punya malam berinai, tema Puteri Gunung Ledang gitew! Barulah nampak real.

7. Sangkot The Garden Wedding Palace

Sangkot The Garden Wedding Palace Sangkot The Garden Wedding Palace 2 Sangkot The Garden Wedding Palace3

Tempat ni pun dikelilingi dengan tumbuhan hijau, mana taknya dekat Hulu Langat juga tempat ni. Kalau dilihat macam-macam tema boleh, nak nampak tradisional boleh, moden boleh tanpa mengira waktu siang atau malam. Tapi kalau buat malam lagi nampak classy! Ok makin semangat nak cari calon ni!

8. Geneva Garden Banquet, Johor Bahru

Casa Heliconia

Geneva Garden Banquet, Johor Bahru3 Geneva Garden Banquet, Johor Bahru4

Lokasi seterusnya di taman Desa Tebrau Johor Bahru, tempat yang penuh classy, sweet dan romantik. Cuma agak sesuai dilakukan pada waktu malam sebab bumbung dan dinding dia transparent. Malaysia ni panas, kalau buat pukul 1 tengahhari habis pengantin berpeluh sambil pakai gaun cantik-cantik tu. Tapi tempatnya lawa!

Waah! cantik betul tempat-tempat ni.tapi kalau nak buat kena la dengan cuaca sebab buat kat kawasan outdoor kan? Haih,kami pun dah mula meroyan nak kahwin! Apa pun, kalau korang ada lagi tempat yang best-best, boleh lah cadangkan di ruangan komen ye.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×