berita

‘Adakah Tuhan Kalian Izzue?’ – Forteen Dikecam Netizen, PR Dedah Perkara Sebenar?

November 22nd, 2018 | by Shafika
Kini Trending

Sejak kebelakangan ini, kumpulan Forteen sering menjadi topik hangat netizen selepas Izzue Islam membawa haluan sendiri. Tak cukup dengan itu, Izzue turut memberi kenyataan dipulaukan oleh ahli kumpulan sendiri. Walau bagaimanapun, ahli kumpulan lain menafikan dakwaan dibuat.

Artikel Berkaitan : ‘Adakah Dengan Melutut Baru Dia Akan Maafkan Kami?’ – Forteen

Terbaru, PR kumpulan Forteen tidak puas hati dengan kecaman netizen yang dilemparkan ke atas kumpulan Forteen itu. Menurutnya, kumpulan itu sering membuat persembahan hanya bertiga tanpa Izzue.

Dorang sayangkan Izzue

TOLONG BACA SMPAI HABIS!!

Aku terpanggil nk menulis selepas baca kecaman netizen-netize bodoh sesedap hati mencerca.. Hujung 2013, aku official jaga dorg bila aku masuk KRU Music.. tapi sebelum itu aku sudah bersama diorang sejak diorang keluar single lagi.. and aku rapat dengan Ariz masa tu..Once aku jadi PR dorang, aku rapat dengan 3 of them. Pada mulanya, 4 of them.. tapi… hmm tak payah cerita… jadi bila netizen-netizen mencaci mencerca sesedap rasa, aku nak tanya korang.. sejauh mana korang kenal diorang? Kalau korang nak kata dia cemburu dengan Izzue, kenapa tak dari dulu? Saat aku selalu bawa mereka show bertiga?

Di ulangi, SELALU SHOW BERTIGA! Kenapa tak dari dulu mereka pulaukan? (Menurut statement). Sebab diorang sayang Izzue! Sebab diorang sayangkan persahabatan dalam ini. Diorang terlalu sayangkan Izzue sampai setiap masa diorang telan walau adakalanya mereka sendiri terasa hati. Korang tak tau kan? Sebab dorang sendiri tak tergamak nak buka aib teman-teman. Diorang selesai tak pakai media. Sebab apa?? SEBAB DIORANG SAYANG IZZUE! Bergaduh kecil itu biasa sedangkan adik beradik pun bergaduh..

Adakah tuhan kalian Izzue?

Apakah perbezaan PULAU dan memberi ruang? Kena paham tu.. menurut saksi, One telah datang meminta maaf pada Izzue walaupun mereka di marah di stage dan tidak sepatutnya begitu kejadiaannya mengikut cara kerja. Aku taknak salahkan sesiapa, Izzue ada hak untuk bersuara dan mereka ada hak untuk membela. Tapi..Apa hak kalian untuk mencaci menghina mereka sebegitu? Adakah kalian bertuhankan Izzue sampaikan kalian boleh cakap tanpa Izzue, mereka berkubur? Adakah tuhan kalian Izzue sehingga kalian percaya rezeki mereka itu pada Izzue? Syiriknya kalian dan kalian lebeh jijik dari seekor kerpen! Apa itu kerpen? Kerpen adalah seekor kerbau pendek! Dan apa hak kalian utk bersuara? 

Jika tidak tau cerita dan tidak mengenali mereka, jangan sesedap rasa mencaci dan mencerca. Sebab aku percaya, jika kalian mengenali mereka, mengenali all of them, bekerja dengan mereka kalian akan tau, bukan aku membela mereka kerana dalam kerja sendiri kami pernah bergaduh dan berselih pendapat hanya kerana mulut durjana, tapi mereka budak-budak baik dan janganlah kalian menghukum tanpa siasat..#lapairmatajap?

Isteri marah-marah?

Ada saksi mengatakan One datang minta maaf kat izzue walau isterinya marah merah mereka depan orang di stage. Salah siapa? Aku penah jaga mereka. Hmmm.. yang tau, tau lah..

Sumber : Intan Becky

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×