berita

Adik Shila Amzah Minta Sukarelawan Bantu Cuci Rumah, Netizen Jadi ‘Bitter’ – ‘Baik Tolong Orang Susah Kat Kampung Daripada Artis Kaya’

December 24th, 2021 | by Zulaikha
Isu & Kontroversi

Banjir besar yang melanda beberapa buah negeri pada minggu lalu masih belum berakhir. Biarpun ada sesetengah tempat sudah surut namun masih ada tugasan besar yang perlu dilakukan iaitu mencuci lumpur.

Artikel Berkaitan: Tak Boleh Balik Kampung Sebab Anak Tak Sihat, Siti Nurhaliza Risau Tengok Keadaan Banjir Di Pahang – ‘Saya Di Kuala Lumpur Tapi Hati Di Daerah Lipis’

Artikel Berkaitan: ‘Anak Kita Yang Semangat Minta Turun’ – Ernie Zakri Naik Lori Bantu Mangsa Banjir, Peminat Ingatkan Jaga Diri & Kandungan

Artikel Berkaitan: Netizen Kecam Sebab Ciapan ‘Demand’ Selimut & Gula, Suami Nora Danish Tetap ‘Cool’ – ‘Jangan Layan Depa Ni Semua Kat Rumah’

Masih banyak perlu kemas

Antara selebriti yang terjejas disebabkan bencana alam adalah penyanyi Shila Amzah dan Syada Amzah. Difahamkan, kediaman keluarga ini terletak di Hulu Langat, Selangor.

Menerusi ciapan di Twitter, Syada, memohon pertolongan daripada wargamaya yang berkelapangan untuk datang membantu secara sukarela di rumahnya.

Kata Syada, 23, dia dan keluarga memerlukan tenaga kerja tambahan kerana masih banyak barangan yang perlu dikemas.

Baik tolong orang susah kat kampung

Bagaimanapun, ciapan itu telah mengundang rasa tidak puas hati dalam kalangan segelintir netizen. Ada seorang pengguna yang menggunakan nama @laknatisrael berpendapat agar mengutamakan orang yang lebih memerlukan seperti penduduk kampung.

Katanya, Syada dan keluarga berkemampuan untuk membayar individu bagi menolong mereka.

Selain itu, pengguna yang menggunakan nama @miss7460 menyifatkan keluarga Syada berupaya untuk menguruskan semuanya tanpa melibatkan orang luar.

Namun, ada juga wargamaya yang tidak bersetuju kerana di waktu kritikal ini tidak perlu wujud pemilihan taraf atau status untuk membantu.

Dalam pada itu, pemilik nama Nursyuhada Amir Amzah tidak mendiamkan diri lantas memberi penjelasan. Katanya, dia bukan sengaja bersikap mengada tetapi sudah tidak menang tangan selepas empat hari berusaha sendiri.

Sumber: Twitter @SyadaAmzahh

SKIP THIS AD ×