berita

‘Aku Dibangunkan Dengan Bunyi Dentuman..’ – Jiran Selamba ‘Lepas Hajat’ Ikut Tingkap!

September 8th, 2020 | by Arini Saleh
Kini Trending

Beberapa hari lepas, kawasan di sekitar Lembah Klang terputus bekalan air berikutan insiden pencemaran yang disebabkan oleh kilang di Sungai Gong. Hal ini sekaligus menyukarkan urusan seharian lebih kurang 1.2 juta pengguna.

Namun, sikap tidak bertanggungjawab jiran melepaskan ‘hajat’ menerusi tingkap rumah mengundang rasa marah individu ini. Biadapnya!

Nak muntah tengok

Puk*mak punya jiran!
Aku tahu air tiada utk flush mangkuk tandas engkau.. semua orang pun tiada! Tapi janganlah sampai ditinggalkan kesan kau di luar tandas, lagipun di luar tingkap!! Tak habis-habis bau wangi hasil kau tu berbau kuat sampai lalat terbang di rumah aku sekarang!

Aku tak dapat tahan lagi. Aku stress gila dengan jiran macam ni. Boleh migrain sampai naik menyampah! Terduduk jugak lah saya bila mana Allah hadirkan ujian jiran aku berak di luar tingkap.. Nak muntah aku tengok keadaan menjijik ini. Puas aku fikir apa hikmah di sebaliknya ini semua.

Memang sangat mengganggu terapi pagi aku. Dia itu berdiri di tingkap, dan kemudian menujukan pantatnya di luar tingkap dan gugurkan hasil dia secara langsung! Dia pandai, dia buat semua ini di tengah malam. Kekadang aku dibangunkan dengan bunyi dentuman najis beku kau ketika aku tidur lena, dan nampak tahi ko dah berketul-ketul terbaring di sana! Aku bagi masa 1 hari saja! Kalau engkau ni masih tak kemaskan kesan najis kau itu.. aku akan memanggil polis esok!

Menerusi perkongsian yang dipetik daripada laman Brainlink Malaysia, individu ini meluahkan rasa geram dengan sikap jiran yang selamba membuang air besar menerusi tingkap. Lebih menjijikkan najis tersebut terperangkap di atas bumbung jiran bawah rumah. Malah, bau yang busuk membuatkan jiran-jiran lain berasa mual.

Ingat kucing je

Sumber: Brainlink Malaysia

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×