berita

Ambil Teguran Itu Dari Sudut Positif – Respon Kak Ogy Untuk Abam!

May 20th, 2015 | by Ash Nordin
Isu & Kontroversi

KakOgyAbam

Baru-baru ini kami ada muat naik sekeping foto di Instagram, menyatakan seolah-olah rasa tidak puas hati dengan kritikan Ogy Ahmad Daud dalam Qu Puteh Bintang Bersama Bintang Ahad Lepas. Tapi, gambar tu pun telah dipadam.

Artikel Berkaitan : Kritik Jangan Sampai Jatuhkan Air Muka! – Abam Bocey Berang Dengan Ogy Ahmad Daud?

Bagaimanapun, Kak Ogy juga ada muat naik sekeping foto yang seolah-olah membalas balik statement abam.

Ambil Teguran Itu Dari Sudut Positive

Selama ini saya merasa hairan dan pelik kenapa adik dan orang2 tidak memahami kenapa saya kritik kaw2. Kalau adik seorang ibu pasti adik nak beri kan pendidikan yang kaw2 kpd anak2 bukan? Kalau adik seorang pekerja pasti adik nak kaw2 buat kerja dan menjadi pekerja yang terbaik sebab kerja adalah satu ibadah dan menjadi seorang ibu yang terbaik kerana anak2 adalah amanah. Utk menjadi yang terbaik pasti kita akan melakukan kesilapan dan akan ditegur tapi jika kita masih ingin menjadi yang terbaik kita akan mengambil teguran itu dari sudut yang positive kerana kita nak berjaya dan menjadi yang terbaik. Dalam Islam sendiri tidak pernah menghalang kita berjaya dan menjadi yang terbaik. Kalau tidak tak adalah ” Marilah Menuju Kejayaan” yang dilaungkan didalam Azan. Ini yang membuat saya pelik dan tertanya kenapa Melayu Islam tak bole di kritik kaw2 utk menjadi yang terbaik sedangkan setiap hari kita mendengar laungan Azan sebanyak 5 kali. Adakah ini bermakna Melayu Islam hanya mendengar tapi tak memahami setiap ayat2 yang dilaungkan didalam Azan itu? #speakingmymind#honestyisthebestpolicy#speakthetruth#amnotborntopleasedeverybody#amnotbitter# #amnotbornstupid#capice

A photo posted by Fauziah Ahmad Daud (@kak_ogy) on


Hmm..ada juga betulnya apa yang kak ogy cakap tu, abam pun ada yang betul. Tapi tak eloklah berlarutan sebab mereka masih lagi dibawah satu bumbung, program tu pun lama lagi nak habis.

Harap mereka dapat berbincang secara baik, tak elok gaduh-gaduh ni.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×