berita

Ani Maiyuni Bersyukur Dapat Tengok Wajah Terakhir Arwah Adibah Noor – ‘Cantik & Bersih Muka Kakak’

June 19th, 2022 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Ramai rakan artis, kenalan rapat dan keluarga berpeluang hadir ke majlis pengebumian arwah Adibah Noor, hari ini. Antara rakan artis yang hadir pagi tadi ialah Hans Isaac, Suki Low, Nikki Palikat, Aliff Aziz dan Ani Maiyuni. Di Instagram, Ani Maiyuni memberitahu dia bersyukur kerana dapat menatap wajah kakak kesayangannya itu buat kali terakhir.

Cantik dan bersih

Menurut Ani Maiyuni, wajah arwah sangat cantik dan bersih sewaktu dikafankan. Sebagai seorang rakan yang rapat dengan arwah, Ani bersyukur kerana dapat menghadiri majlis pengebumian pagi tadi.

Cantik dan bersihnya muka kakak. Wanginya akak. Alhamdulillah, Ani dapat tengok wajah akak yang tersenyum. Al-Fatihah.

Selain berkongsi mengenai momen terakhir melihat wajah arwah, Ani Maiyuni turut memberi pesanan kepada masyarakat di luar sana agar menjaga adab dan mulut sebelum menulis komen. Ujar Ani, dia menjadi marah sebaik sahaja membaca beberapa dakwaan yang tidak benar mengenai arwah.

Aku rasa marah bila ada segelintir mulut puaka yang kata arwah potong usus dan sebagainya. Aku dengan rakan sahaja yang tahu  dan kami hanya mampu telan. Sebab kami pegang amanah arwah. Sebab arwah tak nak kami bagitahu orang yang dia sedang sakit.

Terdahulu, Ani memohon maaf kepada semua pihak kerana terpaksa merahsiakan penderitaan yang ditanggung arwah Adibah Noor selama ini.

Sumber: Ani Maiyuni

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×