berita

Ayuh Lawan Stereotype Dan Bangkit Dengan Kelas Inspirasi Sunsilk. Para Gadis, #IniSaatKita!

October 30th, 2020 | by Azyanshor
Insiprasi

Di kala pandemik, ramai yang berusaha untuk menaikkan tahap keyakinan diri. Walaupun nampak remeh, tapi terkurung di rumah ketika work from home sedikit sebanyak boleh buat kita berasa murung. Bukan itu saja, pandemik Covid-19 juga telah menundukkan ekonomi dunia lantas membuatkan ramai wanita kehilangan pekerjaan.

Tapi, korang jangan rasa down sebab Sunsilk nak beri korang peluang untuk bangkit dan lawan stereotype dunia yang merasakan wanita tidak boleh maju. Sertai Kelas Inpirasi Sunsilk ni dan korang akan terkejut melihat sejauh mana pencapaian gadis-gadis Malaysia ni!

Girls, tiba masanya untuk lebarkan sayap dan capai impian korang! #IniSaatKita!

SUNSILK, produk penjagaan rambut No.1 di Malaysia ni dalam misi untuk memberi inpirasi kepada pada gadis untuk lebarkan sayap mereka dan laksanakan impian yang dah lama mereka pendam!

Kami faham kadang-kadang, korang takut untuk mulakan langkah dek kerana masyarakat sekeliling yang melimitasikan apa yang kita boleh buat dan apa yang tak boleh. Tapi sebenarnya SUNSILK yakin kalau korang percaya yang korang akan maju dengan keputusan korang tu, buat je!

Sebab diakhir cerita hidup kita, diri korang sendiri je yang tahu apa yang korang boleh buat dan apa yang korang tak boleh buat. Macam mereka ni, menjadi antara wanita pertama yang melakukan sesuatu luar jangkaan!

Bunga, Rapper berhijab pertama di Malaysia!

Kredit Gambar: CityNews

Amira Ayob, Wanita Malaysia pertama yang mewakili negara di pertandingan CrossFit antarabangsa!

Kredit Gambar: Amira Ayob

Vivian Foo, antara kadet pilot wanita Malaysia pertama di Malaysia Airlines!

Kredit Gambar: YAP CHEE HONG/The Star

Mereka dah dapat saat mereka, korang bila lagi?

Ain Edruce, Bunga & Shalma Ainaa ada untuk bantu korang!

Sunsilk membawakan mentor-mentor terkenal yang sering menjadi inspirasi para gadis di Malaysia. Kelas Inspirasi Sunsilk yang akan berlangsung via livestream pada 1 November 2020 ini akan menaikkan semangat korang untuk “Jangan gentar dan Just Do It’!.

Ain Edruce, pengacara muda yang paling top dek kerana perangainya yang gila-gila. Sikap ini yang membuatkan beliau mudah didekati dan korang akan rasa seronok bila mendengar speech beliau.

Kelas ini juga akan di hoskan oleh Bunga, rapper bertudung Malaysia yang berjaya mematahkan stereotype hanya lelaki saja yang boleh rap. Beliau merupakan antara rapper berhijab yang semakin famous sekarang ni tau.

Pengasas rangkaian fesyen terkenal SHALS yang dimiliki oleh Shalma Ainaa akan membuatkan korang rasa terpegun dengan kesungguhan dan pencapaian beliau sehingga berjaya menjadi salah satu rangkain fesyen yang terkenal di Malaysia. Korang mesti ada perasaan membuak-buak nak ada bisnes sendiri lepas ni!

Macam-macam akan korang belajar di Kelas Inspirasi Sunsilk ni!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sunsilk Malaysia (@sunsilkmy) on

Bukan itu saja yang ada di Kelas Inspirasi Sunsilk. Terdapat juga tech expert yang akan sertai dan menerangkan dengan lebih lanjut mengenai content creation di platform sosial media korang. Mereka juga akan berkongsi cara-cara untuk menjadi entreprenuer yang power tau!

Bukan hanya livestream dari mentor-mentor hebat, tapi Sunsilk menyediakan platform untuk korang tunjukkan bakat yang ada!

Serlahkan bakat korang dengan join Kelas Inspirasi Challenge dekat atas ni! Mana tau korang menang kan? Bestnyaa dapat peralatan video bernilai RM10,000! Klik dekat sini untuk join Kelas Inspirasi Challenge ni!

RSVP Sekarang!

Mungkin inilah permulaan baru yang korang tunggu-tunggu selama ni. Mungkin Inilah Saat korang!

RSVP sekarang untuk  join Kelas Inspirasi Sunsilk ni, korang klik je dekat sini!

#IniSaatKita

The following two tabs change content below.

×