berita

Baru 30 Minit Kahwin, Wanita Berpakaian Pengantin Meninggal Dunia Di Pangkuan Suami, Sempat Call Bapa Luah Rasa Syukur

November 26th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Foto: Middle East

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah ungkapan paling sesuai menggambarkan situasi yang dilalui seorang lelaki ini apabila terpaksa menerima kenyataan bahawa isteri yang baru dinikahinya telah pergi buat selama-lamanya.

Meninggal lepas 30 minit nikah

Foto: Middle East

Memetik laporan Middle East, mangsa iaitu Nadia Taha dan suami dipercayai telah pulang ke rumah mereka sekitar 30 minit selepas majlis perkahwinan mereka tamat. Sebaik sahaja tiba di apartment, Nadia sempat menghubungi bapanya meluahkan rasa syukur dan gembira kerana akhirnya dia dan suami disatukan setelah tiga tahun mengikat tali pertunangan.

Beberapa minit kemudian, keadaan bertukar menjadi panik apabila ada individu memaklumkan bahawa Nadia dipercayai meninggal dunia akibat serangan jantung. Berikutan daripada itu, si bapa bergegas ke rumah anak kesayangannya itu dan luluh hatinya apabila melihat Nadia yang masih berpakaian pengantin sudah terbaring di pangkuan si suami dalam keadaan tidak bernyawa.

Bapa sedih pemergian anak tercinta

Foto: Middle East

Menurut sumber, Nadia yang baru berusia 20 tahun ini langsung tidak menunjukkan sebarang tanda keletihan malah dia kelihatan sihat selain mengakui bahagia dengan ikatan perkahwinan yang dibina. Tak dinafikan, pemergian Nadia sangat mengejutkan namun ahli keluarga dan rakan terdekat mengakui redha dengan pemergiannya.

Bapa Nadia menyifatkan anak perempuannya itu seorang anak yang sangat baik bahkan dia juga patuh terhadap suruhan Islam termasuklah sentiasa solat di awal waktu. Difahamkan, Nadia merupakan seorang penuntut jurusan di institusi pendidikan keagamaan Al-Azhar Al-Sharif dan juga menghafal kitab suci Al-Quran.

Sumber: Middle East

SKIP THIS AD ×