berita

Bayi Retak Di Tempurung Kepala Dihempap Almari Kayu Setinggi 2 Meter

December 22nd, 2019 | by Arini Saleh
Kini Trending

Malang tak berbau. Sebagai seorang penjaga, kita hendaklah selalu berhati-hati dengan persekitaran yang ada di sekeliling anak. Tambah-tambah lagi apabila anak kecil sedang aktif membesar dan tidak kenal erti takut.

Sebolehnya anak dipantau sentiasa semoga tidak berlaku perkara tidak diingini seperti ini. Seorang ibu berkongsi kisah anaknya dihempap almari kayu setinggi dua meter. Anak terus dikejarkan ke bahagian kecemasan dan doktor mendapati tempurung kepala retak.

Maafkan mommy sayang


Bayangkan almari ni hempap satu tubuh si kecil Mommy. Maafkan Mommy sayang

Satu pengajaran buat kami. Tolong ibubapa dekat luar sana hati-hati dengan almari dekat rumah, semalam tragedi yang buat saya terketar-ketar tak mampu buat apa bila tengok depan mata, almari petak-petak kayu setinggi dua meter lebih jatuh atas Ammar seluruh tubuh kena.

Retak di kepala

Terus saya bawa Ammar ke HUSM, pergi ke kecemasan. Doctor scan, doctor cakap ada RETAK di kepala. Masuk wad kecemasan ZON MERAH dan doctor pakar bahagian otak cakap nak buat CT SCAN, takut nya ada PENDARAHAN dalam kepala,
Ya Allah time ni Allah je tahu macam mana perasaan ibu.

Tak ada pendarahan di kepala

Tapi Alhamdulillah lepas buat CT SCAN, sujud syukur padaMu Ya Allah tak ada pendarahan dalam kepala. Cuma ada retak di tempurung kepala. Buat masa sekarang kena pantau supaya tak ada yang serius. Doa kan anak Mommy cepat sihat dan sembuh macam sediakala. Thank you yang mana tanya khabar dan doa untuk kami.

Semoga cepat sembuh

Sumber : Kakak Ain Azman

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×