berita

‘Bercinta 9 Tahun, Kahwin Hanya 3 Bulan’ – Kenangan Lelaki Ini Bersama Arwah Isteri Buat Ramai Sebak

July 13th, 2019 | by Arini Saleh
Kini Trending

Tiada siapa dapat menduga takdir yang telah ditentukan oleh Allah SWT. Sebagai seorang hamba, kita hanya mampu merancang dan menerima dengan redha.

Di Twitter, seorang lelaki meluahkan rasa hiba kehilangan isteri setelah genap tiga bulan berkahwin. Isteri yang merupakan seorang doktor pelatih di Hospital Temerloh meninggal dunia dipercayai akibat tumor otak.

Bercinta 9 tahun, kahwin 3 bulan

Majlis kahwin kami

Meninggal dunia kerana tumor otak

Terima kasih untuk kenangan manis ini

Syg, sungguh berat ujian ini, kdg saya terfikir bagaimana utk meneruskan kehidupan tanpa awak, Allah ambil awak semasa kita sedang masih rancak bercinta, hanya 3 bulan kita sempat melalui kehidupan sbg suami isteri, itu yg kita impikan semasa awal perkenalan tahun 2010 dahulu, tiba hari pernikahan 23 Mac lalu, Allah je tahu betapa bersyukurnya dan gembiranya kita selepas cita-cita dan impian kita tercapai, pertama kali saya imamkan awak, awak menitiskan airmata, semua perkara kita rancang dgn teliti. Tetapi Allah itu sebaik baik perancang, awak tinggalkan saya ketika kita masih belajar utk menjadi suami isteri yg baik, ketika kita masih duduk berjauhan. Alhamdulillah sempat menjadi suami walaupun tidak sempurna. Harini genap 2 minggu pemergian awak. Semoga awak tenang dan ditempatkan di tempat org yg solehah kerana itu yg selayaknya utk awak. Terima kasih juga tinggalkan kenangan manis dan keluarga yang baik kepada saya. #alfatihah

Sumber : Syahrain

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×