berita

Bergegas Balik Lepas Jawab Kertas Sejarah, Pelajar SPM Tatap Wajah Ayah Buat Kali Terakhir

February 25th, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Semalam, kisah seorang pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang kehilangan ayahnya sewaktu menghadapi peperiksaan itu undang sebak netizen.

Artikel Berkaitan : Pelajar Ini Kehilangan Ayah Tersayang Ketika Sedang Menduduki SPM. Sedihnya…

Terbaru satu lagi kisah meruntun jiwa di Twitter dimana seorang pelajar yang juga sedang menghadapi peperiksaan SPM kehilangan ayahnya buat selama-lamanya. Namun, dia sempat solat dan menatap wajah ayahnya buat kali terakhir.

Berilah dia kekuatan

Abang kepada pelajar ini yang dikenali sebagai Aminur Rashid kongsi berita sedih ini dan berharap agar adiknya kuat menghadapi ujian Allah SWT ini. Difahamkan pelajar ini baru sahaja habis menjawab kertas Sejarah terus pulang dari sekolah ke surau untuk menatap wajah ayahnya buat kali terakhir.

Saya rindu bagaimana lembutnya pertuturan ayah yang mengejut saya bangun subuh serta memeluk saya. Al Fatihah, saya sayang ayah.

Undang sebak netizen

I still ingat i buat video tu on 12 December. My first day of hijrah and start to solat. That day i macam sebak sebab i finally make him proud so i did that video.

Perkongsian itu mengundang simpati ramai orang yang rata-ratanya mendoakan ketabahan adik beradik ini. Tak kurang juga yang menitipkan kata-kata semangat dan berharap agar pelajar SPM itu teruskan berjuang menjawab peperiksaan walaupun ditimpa ujian berat ini.

Sumber : Aminur

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×