berita

Berjaya Turunkan Berat Badan Sebanyak 75kg, Suami Hadiahkan Isteri Sebentuk Cincin Berlian

January 11th, 2022 | by Shira
Kini Trending

Sekadar gambar hiasan

Seorang wanita dari Taiwan menerima hadiah berupa sebentuk cincin berlian daripada suaminya hanya kerana dia berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kilogram.

Berjaya turun berat badan 75kg

Berdasarkan hantaran yang dimuat naik di laman Facebook pada 3 Januari lalu, suami wanita itu berkongsikan perjalanan bagaimana isterinya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kg dalam masa dua tahun.

Bercerita dengan lebih lanjut, lelaki ini memaklumkan segalaa-galanya bermula dua tahun lepas apabila dia sendiri meminta si isteri menurunkan berat badan sebagai ‘hadiah’ sempena ulang tahun kelahirannya.

Dua tahun lalu, isteri bertanya kepada saya, hadiah apa yang saya mahu pada hari ulang tahun kelahiran saya. Saya menjawab ‘tiada apa’, namun secara spontan saya bertanyakan kepadanya, sama ada dia boleh cuba menurunkan berat badan demi saya, sekali dalam seumur hidupnya.

Jelas lelaki ini, dia juga menawarkan untuk menghadiahkan sebentuk cincin berlian kepada si isteri sekiranya wanita itu berjaya menurunkan berat badan sebanyak 55kg. Namun siapa sangka, selepas dicabar, wanita itu berusaha untuk menurunkan berat badan  dengan cara mengamalkan pemakanan yang seimbang.

Selepas dua tahun, dia akhirnya berjaya menurunkan sebanyak 75 kg daripada 130 kg sebelum ini.

Wanita itu kemudian dihadiahkan dengan sebentuk cincin berlian satu karat seperti yang dia janjikan.

Sumber: World Of Buzz, China Press

SKIP THIS AD ×