berita

Berlakon Nak Servis Aircond, Rupanya Ini Taktik Licik Scammer. Hati-Hati!

August 10th, 2017 | by Shafika
Kini Trending

Zaman sekarang pelbagai taktik menipu yang dilakukan oleh golongan penipu profesional semata-mata demi kepentingan diri sendiri. Modus operandi mereka kadang tidak dapat dibaca oleh orang lain, justeru itu kita harus lebih peka dan berhati-hati.

Contohnya insiden yang baru menimpa wanita ini. Ditipu sehingga hampir rm600, lelaki ini dengan beraninya menggunakan helah yang licik untuk menipu wang. Moga kita semua dijauhkan dengan penipuan seperti ini.

Minta duit servis aircond

Berhati2 dengan lelaki ni…datang ke kedai2…konon2 berlakon mintak duit service aircond….ikut dan dia nak mintak berapa…macam kedai sy kene rm600…tapi disebabkan takde duit cash…cuma ada rm300…dia mintak rm300 je….dan dia buat2 call sy…promoter sy nie percaya sebab dia bagi no sy kat lelaki ney…dan lelaki ney buat2 call sy…padahal takde…sebab masa 2 promoter je ada…sy keluar pergi meeting…sebelum nie ada orang cakap…almurah im dah kene…lagi banyak…..dia memang giat di kuantan….mohon hati2…

Ramai yang dah terkena

Sumber : Mila Rashid

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×