berita

Cabar Kreativiti Dengan Bergambar Sambil Makan Di Tempat Tak Masuk Akal Di Rumah! Boleh Menang Hadiah Tau!

July 20th, 2020 | by Azyan
Kini Trending

Untuk sesetengah orang, antara cara yang boleh boostkan emosi diorang ialah dengan makan makanan yang bergoreng atau ada orang panggil comfort food! Rasa ayam atau udang yang disalut dengan tepung kemudian digoreng tu memang fuh, dari mood sedih boleh jadi happy!

Tak kisah lah masa nak celebrate sesuatu ke atau pun masa sendirian, comfort food ni sentiasa jadi pilihan rakyat Malaysia. Kalau korang nak tahu, tak ada comfort food yang lagi best dari yang dimasak menggunakan SASA! Rasa dia just nice untuk selera kita. 

Sebabkan sekarang tengah  PKP, jom kita tukarkan situasi ni jadi situasi yang positif! Ambil gambar dengan selfie pose yang paling kreatif atau unik di rumah korang sambil makan fried food favourite korang dan juga Tepung Bumbu dari SASA! Korang berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik!

Upload gambar rare sambil makan dengan caption yang menarik & berpeluang menang air fryer!

Untuk pengetahuan korang, SASA ada pelbagai produk masakan yang korang boleh cuba dan kalau korang tak tahu nak masak apa, dekat Instagram mereka SASA ada tunjukkan cara-cara untuk masak menggunakan produk SASA. Caranya cukup mudah dan confirm jadi punyalah!

Paling syok, dengan hanya memuat naik gambar, korang berpeluang membawa pulang hadiah utama berupa air fryer. Gambar tersebut perlu la ada latarbelakang yang menarik untuk diceritakan. Korang kena sulami gambar rare tersebut dengan caption yang penuh emosi. Barulah syok kan?

 

View this post on Instagram

 

Sup Kambing, which means mutton soup, is commonly found in Malaysian and Indonesian cuisine. In Malaysia, Sup Kambing is associated with Muslim Malaysian Indian community and believed to be of Indian origin. Don’t know where to get a delightful bowl of Sup Kambing? SASA has the best recipe for you ? – Ingredients: 1 kg mutton (remove fat) 30 g spring onion 8 g salt 3 g sugar 2 pcs carrot 2 pcs tomatoes 2 pcs potatoes 2 lt water 2 tbs SASA Beef Flavoured Broth 1 pack SASA Coconut Cream 200 ml – Seasoning: 5 g ginger ½ pcs mace 3 g turmeric 1 g cumin 1 tsp adas 1 g cinnamon powder 8 pcs kapulaga 3 g coriander 10 g black pepper 10 pcs onions 12 pcs garlic Mix with blender 100 ml oil – Warm and flavourful, perfect for the stomach ? #TASTYSASA #SASARecipe #CookingWithSASA #SupKambing #SASABeefFlavouredBroth #SASACoconutCream #Soup #Mutton

A post shared by TastySasa (@tasty_sasa) on

Kalau tak menang grand prize macam mana?

Jangan risau, kalau korang tak menang grand prize sebab korang masih lagi berpeluang untuk memenangi SASA Care Pack! Dalam SASA Care Pack ada macam-macam produk SASA yang korang boleh cuba tau. Semuanya best lagi-lagi kalau korang suka memasak.

Selain produk SASA, korang juga akan dapat care pack yang berisi Tote Bag, Stress Ball, Tissue Box, Guide Card dan macam-macam lagi hadiah menarik! Tak sia-sia korang masuk tau.

Macam mana cara nak masuk contest ni?

Caranya mudah je guys! Korang follow je langkah-langkah seperti di bawah.

Langkah 1: Ikuti  @Tasty_Sasa di Instagram atau @TastySasa di Facebook

Langkah 2: Ambil selfie korang sedang menikmati SASA Fried Food di RUMAH yang paling tak masuk akal. Jadi kreatif dan pastikan pek SASA kelihatan dalam gambar korang!

Langkah 3: Upload gambar korang yang paling kreatif beserta hashtag #SasaMakanJer dan tag @Tasty_Sasa (Instagram ) atau @TastySasa (Facebook).

Mudah je kan nak menang hadiah-hadiah menarik dari SASA? Korang dah boleh start planning macam mana nak ambil gambar-gambar menarik dekat rumah korang sebab tarikh peraduan ini berlangsung nak dekat dah! Ia akan bermula pada 15 Ogos 2020 hingga 30 Ogos 2020 ni!

Jadi, jangan lepaskan peluang terhebat ni! Untuk maklumat lanjut korang boleh klik di SINI.

SKIP THIS AD ×