berita

Cemerlang Setiap Kali Exam – Kisah Inspirasi Pelajar Medik Terbaik Universiti Al Azhar. Salute!

February 21st, 2017 | by Shafika
Isu & Kontroversi

ceitee

Semalam viral di laman Twitter apabila seorang pelajar Malaysia jurusan medik mendapat keputusan cemerlang di Universiti Al Azhar. Pencapaian cemerlang Izni Inarah itu dikongsi bangga oleh adiknya, Alia Husna di Twitter dan mendapat pujian ramai netizen.

Doktor Izni Inarah juga merupakan Top 10 pelajar medik di Universiti Al Azhari yang beroleh keputusan cemerlang. Bangga woo. Semoga kisah inspirasi ini jadi ikutan remaja kat luar sana. Malaysia Boleh!

Tweet lebih 12k perkongsian

ezni7

Pencapaian cemerlang Izni Inarah itu dikongsi bangga oleh adiknya, Alia Husna di Twitter dengan berkata: “5A UPSR, 9A PMR, 10A SPM, Top 10 pelajar medik di Universiti Al-Azhar

ezni1

ezni2

Buat pengetahun korang, Doktor Izni merupakan bekas pelajar Sekolah Kebangsaan Taman Melawati 2 dan SMK Taman Melawati. Orang KL rupanya. Hehe. Beliau juga melanjutkan pelajaran ke SBP Integrasi Gopeng, Perak selepas mendapat keputusan cemerlang. Dari dulu memang budak pandai.

ezni3 ezni4

Selepas beroleh keputusan cemerlang dalam SPM, beliau melanjutkan pelajaran ke  Universiti Al Azhar, Cairo Egypt. Memang power betul!

ezni5 ezni6

Difahamkan sebenarnya gambar di post sehingga menjadi viral itu adalah gambar Pre Graduate Photoshoot. Beliau bakal grad pada 18 Mac 2017 akan datang. Congrats Doktor Izni! Kami di OhBulan! sentiasa mendoakan kejayaan awak. Pedulikan semua komen negatif. You can do it!

Korang cuba usha Ig Doktor Izni ni memang cantik cantik gambar dia kat sana. Mungkin boleh jadi inspirasi untuk korang rajin belajar!

Sumber : ieznara 

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×