berita

‘Diaorang Pun Dah Kahwin’ – Wanita Kongsi Senasib Juweta, Suami Dirampas BFF ‘Innocent’

February 4th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Drama Takdir Yang Tertulis arahan Shahrulezad kini trending dan menjadi perbualan netizen meskipun baru 8 episod ditayangkan. Drama ini mengetengahkan mengenai isu persahabatan dan cinta sehingga tercetusnya konflik di antara mereka.

Artikel berkaitan: Rampas Semua Hak Juweta, Netizen ‘Benci’ Watak Ruhila & Azlan Dalam Drama Takdir Yang Tertulis

Artikel berkaitan: ‘Why You Did This To Me?’ – Netizen Puas Hati Juweta Bangkit & ‘Tengking’ Azlan

Pengarah drama itu berkongsikan mesej yang diterimanya daripada seorang netizen sekaligus membuka mata orang ramai. Wanita tersebut mendedahkan kisah hidup sama seperti dalam drama berkenaan apabila mendakwa rakan baik cuba merampas suaminya.

Kisah hidup saya sama macam ni

Mesej tersebut mendedahkan seorang wanita berkongsikan pengalamannya yang dikatakan pernah berdepan dengan situasi seperti watak Juweta. Wanita tersebut mendakwa kawan sendiri yang merampas suaminya diluar pengetahuan dia. Sebelum ini, dia tidak pernah syak atau hidu hubungan yang dijalin mereka.

Tambahnya, dia sering mempercayai kata-kata suami dan tidak pernah bertanyakan ke mana suami pergi dan sebagainya. Apatah lagi untuk memeriksa telefon suami. Namun bagaimanapun, dia sudah berpisah dengan suami dan si suami telahpun mendirikan rumah tangga bersama rakannya itu.

Suami dirampas BFF

Dalam pada itu, Shahrulezad berkata cerita daripada naskah itu adalah bukan suka hati direka tetapi hakikatnya hal sebegitu benar-benar berlaku dalam segelintir rumah tangga. Pengarah ini juga mendoakan agar wanita yang mengirimkan mesej ini untuk terus kuat hadapi ujian dan percaya akan hikmah disebaliknya.

Untuk adik yang DM abam ni. Percayalah. InsyaAllah Allah dah aturkan sesuatu yang lebih baik dari ini asalkan awak redha dengan ujian ini. Stay strong untuk mereka yang senasib dengan Juweta yang laki sendiri di rampas dalam diam oleh BFF sendiri.

Sumber: Shahrulezad

SKIP THIS AD ×