berita

Didakwa Pernah Kecam Neelofa Lancar Tudung Di Kelab Malam, Ini Respon Sarah Hildebrand

October 17th, 2020 | by Amat
Kini Trending

Penghijrahan pengacara Neelofa membuat keputusan untuk memakai niqab mendapat perhatian ramai peminat dan rakan artis. Neelofa turut menerima pelbagai reaksi yang positif dan doa-doa yang baik dari ramai orang.

Artikel berkaitan: ‘Hadiah Untuk Wanita Yang Berjuang’ – Hijrah Neelofa Terima Pujian Rakan Artis

Sebaliknya, lain pula yang dihadapi pelakon Sarah Hildebrand. Pelakon wanita ini mengejutkan ramai orang dengan keputusannya tampil dengan imej terbaharu, tidak lagi mengenakan hijab. Giliran netizen pula ‘ungkit’ perkara lalu yang didakwa pelakon ini pernah mengutuk Neelofa dan ini respon Sarah Hildebrand.

‘Dulu kutuk Neelofa’

Sarah menerima kritikan negatif berhubung perkara yang sama melalui DM di IG Story. Dia menerima pelbagai reaksi daripada netizen termasuk dikaitkan dengan penghijrahan Neelofa. Sebelum ini, Sarah dikatakan pernah mengkritik Neelofa kerana mengadakan pelancaran jenama tudung di sebuah kelab malam.

Dulu kutuk Neelofa. Sekarang Lofa dah berubah ke arah yang lebih baik, tapi kau pula yang berubah ke arah…

Sarah bagaimanapun menasihati orang ramai agar tidak bertindak dengan kata-kata negatif kepada siapa pun. Kata-kata negatif seperti yang diterimanya itu bukan contoh baik. Tambahnya lagi, dia akan berasa malu sekiranya pengikutnya memiliki sikap sedemikian.

Respon Sarah

Selain itu, Sarah memperingati orang ramai bahawa sesiapa sahaja boleh berubah dalam apa juga keadaan dan masa. Katanya, di pengakhiran hari hanya kesucian dan kebaikan hati yang akan dinilai.

Sumber: Sarah Hildebrand

SKIP THIS AD ×