berita

Dipenjara 5 Tahun Kerana Kesalahan 20 Tahun Lepas, Peminat Salman Khan Tak Puas Hati

April 6th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Semalam viral di media sosial apabila pelakon Bollywood terkenal, Salman Khan ditahan polis ekoran dari kes pemburuan haram. Pelakon itu dipercayai telah membunuh binatang liar Antelop pada Oktober 1998, iaitu 20 tahun lepas.

Di twitter, seluruh peminat berdukacita atas berita itu. Ramai yang menganggap Salman Khan tidak sepatutnya dipenjara sehingga 5 tahun kerana kesalahan kecil itu. Tidak kurang juga menganggap orang ramai terlalu agungkan Salman Khan hingga menolak hukum undang-undang.

Bunuh 2 ekor Antelop

Salman Khan terpaksa bermalam di Penjara Jodhpur selepas Mahkamah Sesyen menetapkan permohonan jaminan hanya akan didengar hari ini.

Portal berita India, News18 melaporkan, Salman Khan dituduh membunuh dua ekor Antelop di Bhagoda Ki Dhani di kampung Kankani dekat Jodhpur pada malam 1 dan 2 Oktober 1998.

Pelakon itu didapati bersalah oleh mahkamah di Jodhpur kerana memburu dua ekor Antelop ketika bekerja di sebuah filem di negeri Rajasthan pada tahun 1998.

Turut terlibat Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Neelam Kothari dan Tabu, namun kesemua mereka dibebaskan oleh mahkamah pada hari Khamis.

Reaksi netizen

Sumber : The Wall Street Journal

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×