berita

Ditegur Niqabi Di FB, Wanita Ini Terkejut Bila Dapat Tahu Niqabi Itu Seorang Lelaki Cina?

February 20th, 2017 | by Shafika
Isu & Kontroversi

niqabb

Amalan memakai niqab adalah salah satu Sunnah isteri Rasulullah SAW. Bagi siapa yang memakai niqab dengan niat yang betul sudah tentu diberikan pahala sebab mengagungkan syiar Islam. Ada juga yang berniqab tetapi niatnya bukan kerana Allah tetapi kerana berfesyen. Wallahualam

Terbaru, perkongsian wanita ini di laman Facebook miliknya buat kami tergaman. Memang lain dari yang lain. Bayangkan seorang lelaki cina berniqab seolah olah perempuan muslim. Memang pelik!

Niqab cuma trend

Assalamualaikum ..
Hari ni saya nak share.. semalam saya ada friend dgn satu account fb yg berniqob . Dibawah adalah perbualan saya dan dia. First chat saya mcm x caya yang dia boy . Then tanye punye tanye itulah jawapan die. Nauzubillah mintak dijauh kan dari orang2 yang begini.

Rakan fb saya rmai yg berniqob kan. Jadi hati2 la. Ada kawan dia yang pernah meet dgn die tuh ada gambar x pkai niqob itulah wajahnya . Wallahualam kawan dia tu org mana saya x pasti. Yang pasti tqois la mano chinese asli. Non muslim. Mohon viral . Biar semua dapat pengajaran dan berhati2 . Kite takot nanty bile akhir zaman niqobis menjadi satu fitnah dan trend utk sesiapa sahaja boleh memakainya.. nauzubillah . Mintak share ye semua. Jazakunallah khair.
#mohonshare
#boyniqobis
#mencegah
#berhati2

Antara perbualan merekaniqahcon1niqabcon2

Hangout pakai niqabniqabcon3 niqabcon4

Bukan muslim tapi cinaniqabcon5 niqabcon11

Gambar mereka gaya wanita muslim

okk

Sumber : Fathiah Hamdan

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×