berita

Ditipu ‘Wedding Planner’ Sehingga RM14.9K, Wanita Ini Luah Rasa Geram Majlis Kahwin Huru Hara!

October 5th, 2016 | by Shafika
Isu & Kontroversi

tryMembicarakan isu majlis kenduri kahwin ini, setiap pasangan mengharapkan agar segala urusan dipermudahkan. Aimaklumlah, ini kan hari yang paling bersejarah buat pasangan mempelai. Betul tak? Majlis kenduri kahwin ni bukan melibatkan pihak kita je tapi sebenarnya melibatkan juga tetamu jemputan kita. Kalau ada tak kene, memang malu beb!

Namun kejadian yang berlaku sangat memalukan walhal ianya datang dari kesilapan pihak lain. Kisah yang kami kongsikan kali ini mengenai pasangan pengantin yang ditipu oleh ‘wedding planner’. Memang kesian habis!

Harga pakej RM 14, 900
pelaminbulan11

Diminta ‘sign aggrement’ tapi tiada dinyatakan tarikh atau jumlah bayaran selebihnya
pelaminbulan12

Hiasan pelamin tak sepadan dengan harga 4k!pelaminbulan13

Makanan tak cukup, katerer tak sediakan pekerjapelaminbulan14

Diugut untuk membayar baki pakej selebihnyapelaminbulan15

Meja beradap RM450, makanan dari katering14542413_1444216422261760_2772089282232711188_o

Ini diaaa meja makan beradap dalam bajet kate RM450 tapi macam RM20. Ayam golek sekor dah bagi sedara dari Johor yg xdapat makanan. Aku kaver malu tak sanggup nak hadap muka mak mentua aku kat sebelah. Rase nak menyorok dlm meja okeyyy. Sedihhhh betul.

pelaminbulan

Pakej pelamin RM4k yg dia bangga-banggakan tu. Hahahahampehh. Same macam price pelamin tunang aku RM500 yg mane lagi cantik. Eyh sial la jaii.

Pihak DJ salah faham, menuntut bayaran

djdj

Nora penipu nak lari Johor

pnipu

Tukar nama di Facebook
pelaminbulann2

Haha kalau kau kat pihak yg benar, apesal kau nak tukar nama baru? Taknak mention aku kan sebab kau takut aku balas balik. Dah la bawak orang ala2 gangster jumpa mama. Ingat mama aku takut? Orang tu plak back up mama aku lepas dengar cerita dua belah pihak. Hahaha

Antara pakej 20k yang ditipu

14463142_1443071482376254_6257328592783815137_n

Oooo noraaa.. customer RM20k ko ni mintak pelamin banyak2 bunga. Apesal ko bagi die bunga seketul dua je? Jahat betul ea ko.

Sumber : Amila Baszelan

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×