berita

Duit Mengalir Macam Air? Ini 3 Langkah Bagi Korang Mengelakkan Sebarang Pembaziran

September 21st, 2020 | by Syakilla Marzuki
Kini Trending

Setiap minggu mesti korang akan berbelanja untuk beli barangan dapur kan? Ada antara barangan yang dibeli tak digunakan pun sampaikan barang tersebut rosak. Secara tak langsung ini akan mengakibatkan pembaziran makanan dan wang yang dibelanjakan.

Jadi, bagi mengatasi masalah ni, korang tengok dulu apa langkah yang boleh dipratikkan untuk jadi pengguna atau pembeli yang bijak berbelanja.

1. Buat senarai semak

Selalu kalau korang pergi shopping mall atau beli barang dapur, mesti akan terbabas beli benda yang tak perlu pun. Kalau ikut kehendak sendiri, semua benda yang ada dekat kedai tu nak ambil. Tapi, korang tahu tak itu adalah satu amalan pembaziran.

Bagi mengelakkan perkara itu berlaku, senaraikan barang-barang keperluan yang penting untuk dibeli. Dengan adanya senarai barang keperluan, korang pun boleh mengelak daripada membeli barang yang bukan menjadi keutamaan kan? Sekali gus, ia juga akan mengelakkan dari membuat pembaziran.

2. Bawa duit secukupnya bila nak keluar rumah

Kadang-kadang tak semua orang mampu kawal nafsu bila membeli-belah. Ha.. kalau macam tu, apa kata korang cuba letakkan anggaran harga bagi setiap barang yang diperlukan. Kemudian, kiralah berapa jumlah yang diperlukan.

Berdasarkan kepada jumlah yang dah dianggarkan tu, korang boleh bawa duit secukupnya bila nak membeli barang. Dengan cara macam ni mesti akan lebih cenderung untuk beringat dan berhati-hati semasa membeli barang. So, takdelah korang terlebih berbelanja pula.

3. Gunakan cashback semasa membeli secara online

Kalau korang kerap membeli barang atas talian seperti Lazada, 11Street dan Shopee, platform ini kerap memberikan kupon diskaun dan promosi tertentu bergantung kepada musim, tempoh mahupun potongan harga yang berbeza mengikut kad kredit/debit dan juga platform.

Jadi, dengan promosi dan kupon yang ada, korang boleh gunakan untuk beli barang yang diperlukan. Ada juga yang menyediakan pulangan tunai untuk apa yang dah dibelanjakan.  Walaupun pulangan tunai tu nampak sikit, sekitar 3%- 5%, tapi lama-lama mesti jadi bukit kan?

Kenapa nak membazir kalau boleh berjimat?

Korang tau tak, membazir tu amalan syaitan. Membazir ni bukan setakat duit, air pun korang tak boleh membazir tau! Memandangkan air penting untuk kita, apa kata korang jadikan hidup lebih berkualiti di kediaman korang dengan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD.

Kenapa korang perlu bersusah-susah beli air mineral di luar kalau boleh minum pada bila-bila masa di rumah korang je kan? Dengan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD, korang boleh menjimatkan masa, tenaga dan duit!

Dapatkan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD Sekarang!

Korang tau tak banyak sebenarnya kelebihan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD ni, antaranya:

1. Tap Bergerak secara Atas, Bawah

Korang hanya perlu tekan tap bergerak atas dan bawah secara automatik. Ia akan mengesan cawan dan menyesuaikan ketinggian secara automatik. Jadi korang tak payah sentuh pun sebab ia diselaraskan secara automatik mengikut ketinggian. Air pun tak lah  memercik ke mana-mana tambah lagi kalau terkena air panas.

2. Tap Bergerak Secara Kiri, Kanan 

Bagi yang ini, korang boleh tap kekiri dan kanan. Ia dipasang secara menegak atau mendatar dan korang dapat mengakses penulen air dari arah 180 darjah.

3. Kawalan Air Panas 

Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD menjimatkan masa untuk air mendidih dan juga kos utiliti seperti gas atau elektrik di rumah korang!

4. Total Penjagaan Perkhidmatan

Mereka juga akan memastikan produk pada tahap prestasi terbaik, mengurangkan kemungkinan kerosakan produk, penyelenggaraan produk atau penukaran penapis untuk korang.

5. Pemampat Selama 10 Tahun

LG PuriCare adalah jenama pertama dalam industri memberikan jaminan pemampat selama 10 tahun untuk penulen air.

Penulen air amat penting untuk korang di rumah, tambah lagi yang berkeluarga kan? Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD pasti akan buat korang lega dan yakin dengan air yang diminum serta membuat rumah atau dapur korang nampak moden. 

Selain dapat menjimatkan ruang dapur, Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD juga dapat memberikan tenaga dan hidrasi kepada tubuh badan korang sepanjang hari. Dapatkan Penulen Air Tanpa Tangki LG PuriCare™ 4-WARD dengan perkhidmatan secara percuma 3 tahun atau skema sewa yang berpatutan dengan perkhidmatan percuma sehingga 5 tahun. 

Yang paling best, untuk 100 unit pertama pembelian langsung, korang akan mendapat TV LED LG HD 32 secara PERCUMA atau sewaan selama 6 bulan percuma tau! Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web LG PuriCare sekarang!

SKIP THIS AD ×