berita

Erra Fazira Dedah Kisah Sedih Mula Berhijab Di Malam Nisfu Syaaban

June 3rd, 2015 | by Noraniza
Kini Trending

erra bertudung

Confirm! Jika sebelum ini ada ura-ura yang mengatakan bahawa Erra Fazira bakal berhijab, kini segala persoalan itu telah terjawab.

Menerusi laporan Berita Harian, Erra dikatakan telah berhijab semenjak malam Nisfu Syaaban baru-baru ini.

Kisah Erra Fazira Terbuka Hati Untuk Berhijab

Screen Shot 2015-06-03 at 1.03.15 PM

“Penghijrahan ini sudah lama terdetik dalam hati. Cuma kadang-kadang ia jadi terbantut dek urusan dan perjanjian kerja yang sudah dimeterai.

Pada suatu tahap saya beritahu kepada diri sendiri adakah hasrat dan niat ini harus ditunda dari hari ke sehari. Kalau nak ditunggu sampai seru, mungkin ia akan terus tergantung.

Seru itu merujuk kepada hati kita jadi kuat. Jadi saya tidak mahu lagi mencipta alasan dan mewujudkan halangan untuk membuat keputusan ini.

Ikutkan saya sudah mahu bertudung sejak tahun lalu. Saya minta dibulatkan hati meminta ada hidayah untuk semuanya dipermudahkan. Alhamdulillah ia kini jadi nyata.

Dalam hati berkata, inilah masanya Fazira dan tak perlu bertangguh-tangguh lagi memberi alasan itu dan ini.”

Peristiwa di Malam Nisfu Syaaban

Screen Shot 2015-06-03 at 1.02.35 PM

“Saya ini jenis yang mementingkan kesempurnaan dan sebenarnya sudah lama mengumpul tudung sebagai persediaan ke arah itu. Jadi malam nisfu Syaaban itu saya sangkut tudung di dalam bilik dan nekad dalam diri untuk mengenakannya keesokan hari.

Malam itu juga kebetulan giliran saya bersama Engku Aleesya. Saya katakan kepadanya diri ini agak gementar untuk semua ini. Saya bertanya kepadanya kalau diri ini bertudung, apa komennya. Dia jawab, dia suka.

Keesokan semasa menghantarnya ke sekolah, dia kembali mengajukan soalan adakah saya gementar selepas bertudung? Saya jadi terpinga-pinga.

Rupa-rupanya dia ingat lagi soalan saya pada malam sebelumnya mengenai perasaan gementar yang bertandang. Dia cakap mummy nampak cantik bertudung.

Saya sangat tersentuh ketika itu, Bertudung ini bukan setakat hijrah dari luar, tapi ia juga membabitkan soal dalaman. Saya perlahan-lahan ke arah itu. Doakan saya.”

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×