berita

Farid Kamil Kunci Mulut, Tiba Di Mahkamah Bagi Sebutan Inter-Parte Proses Hadanah

May 30th, 2023 | by Amirul Ilyasha
Isu & Kontroversi

Pelakon, Farid Kamil tiba di Mahkmah Tinggi Syariah Shah Alam pagi Selasa bagi sebutan inter-parte (dua pihak) berhubung hak penjagaan hadanah interim (sementara) bagi kedua-dua anaknya yang berusia 10 dan lapan tahun.

Artikel Berkaitan: ‘Saya Disuruh Untuk Menghantar Surat Lima Hari Sebelum Jumpa Anak’ – Farid Kamil

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Farid Kamil & Diana Danielle Tiada Persetujuan, Proses Hadanah Masih Panjang

Farid Kamil kunci mulut

Farid yang tiba di perkarangan mahkamah pada jam 8.40 pagi dengan memakai baju serba hitam bagaimanapun bertindak mengunci mulut dan tidak mahu memberikan apa apa kenyataan mengenai sebutan inter-parte tersebut.

Terdahulu, pada 25 Mei yang lalu, prosiding sulh antara pasangan selebriti Diana Danielle dan Farid Kamil yang membabitkan hak jagaan anak-anak mereka masih belum selesai dan masih belum menemui jalan penyelesaian.

Sulh adalah majlis perbincangan bersama antara pihak-pihak yang terbabit dalam suatu pertikaian, membabitkan satu atau lebih tuntutan dengan dipengerusikan oleh pegawai sulh.

Seandainya suatu persetujuan secara damai dapat dicapai secara sukarela antara kedua belah pihak, ia akan direkodkan oleh hakim sebagai satu perintah mahkamah tanpa melalui proses perbicaraan.

Pada 20 Mac lalu, Diana atau nama sebenarnya Diana Danielle Danny Beeson memfailkan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari. Alasan diberikan aktres itu adalah tiada persefahaman, sudah berlaku shiqaq atau perbalahan berpanjangan dan tidak dapat lagi hidup bersama sebagai suami isteri.

Bagaimanapun, Farid enggan melafazkan cerai terhadap Diana.

Sekadar info, Farid dan Diana berkahwin pada November 2012. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Muhammad dan Aurora.

SKIP THIS AD ×