berita

‘F**k Off Lah Syaitan’ – Tidak Puas Hati Dengan Kerja Pendakwah, Arunakiri Maki Firdaus Wong

January 29th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Baru baru ini kecoh di media sosial apabila isu yang dibangkitkan oleh pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung. Difahamkan satu portal komuniti India telah membuat fitnah dengan mendakwa pihak Firdaus kononnya menghina agama mereka apabila mengatakan Lingam dan Yoni adalah kemaluan lelaki dan perempuan. Satu laporan polis mengenai isu ini telah dibuat oleh pihak Firdaus.

Terbaru, Firdaus telah mendedahkan perbualannya bersama seorang individu yang dipercayai seorang Ekstrimis Hindu. Dia membuat panggilan kerana tidak berpuas hati serta melemparkan kata-kata kesat dan ugutan.

Agama Islam tidak diajar mempersendakan agama lain

Sudah padam post

Dakwa hina agama hindu

Beberapa hari lepas pihak Firdaus telah memuat naik status mengenai isu ini. Dia turut membuat laporan polis untuk memberi pengajaran mengenai fitnah yang tidak sepatutnya berlaku ini. Terbaru, Ak Sufi telah mengugut pihak Firdaus dengan memaki hamun yang tidak sepatutnya.

Video part 1

Arunakiri Nathan aka Ak Sufi menghubungi kami dan mengugut kami. Anda boleh tonton sendiri bagaimana beliau mengungkapkan perkataan kesat satu demi satu sepanjang perbualan.

Laporan polis akan dilakukan terhadap beliau kerana mengugut dan mengfitnah kami mengarahkan orang untuk merobohkan kuil Hindu dan itu adalah fitnah yang amat merbahaya.

Video part 2

Arunakiri hubungi kami lagi dan kali ini beliau melibatkan sekali Timbalan Perdana Menteri Dato Seri Zahid Hamidi dan anaknya Dato Nurul Hidayah berkomplot bersama kami.

Bukan itu sahaja beliau turut menuduh kami sebagai ahli ISIS yang kami nafikan serta menyuruh orang merobohkan kuil Hindu.

Tuduhan liar sebegini jikalau dibiarkan akan membawa mudarat kepada keamanan dan keharmonian negara.

Netizen sokong

Sumber : Firdaus Wong Wai Hung (Official)

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×