berita

Gara-Gara Nombor Tertera Di Akaun Twitter ‘Aliff Aziz’, Lelaki Ini Dapat 7000 Mesej Maki Hamun

August 1st, 2017 | by Arini Saleh
Kini Trending

Selepas kecoh dengan pergolakan rumah tangga pelakon dan penyanyi yang berasal dari Singapura, Aliff Aziz. Sekarang timbul pula masalah lain melibatkan orang luar berkaitan dengan konflik tersebut.

Seorang ahli perniagaan, Mohd Faris menjadi terganggu kerana nombor telefon miliknya tertera di status twitter Aliff Aziz. Gara-gara masalah tersebut dia telah menerima banyak mesej yang berkaitan dengan masalah rumah tangga Aliff Aziz.

‘Jangan nak kecam sangat, siapa tak puas hati call saya’

Gara-gara status twitter Aliff Aziz yang tertera nombor telefon miliknya disebabkan dia menerima 7000 mesej melalui aplikasi Whatsapp, lebih 400 penggilan telefon dan hampir 100 SMS memaki, menghina dan mencabar untuk bergaduh.

Diganggu 

Laporan telah dibuat di Balai polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi mengelakkan diganggu. Dia mengharapkan selepas membuat laporan itu dia tidak lagi diganggu dengan mesej yang tidak berfaedah.

Akaun digodam

Semasa sidang media khas Aliff telah mengaku akaun twitter itu miliknya, malah tiada kaitan dengan penyebaran nombor telefon ahli perniagaan itu. Menurutnya lagi, akaun twitter tersebut telah digodam oleh orang lain.

Dikecam

Sumber: Harian Metro

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×