berita

Gempa Bumi Di Indonesia, Neelofa Rasa Bilik Baby Goyang – ‘Terus Campak Phone Cari Pak Ustaz’

February 25th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Gempa bumi kuat berukuran 6.1 pada skala Richter telah berlaku di Utara Sumatra, Indonesia pada pukul 9.39 pagi tadi turut dirasai penduduk di beberapa buah negeri antaranya Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

Artikel Berkaitan: ‘Kena Duduk Di Rumah, Neelofa Ingat Berpantang Seronok’ – Noor Kartini

Rasa bilik baby goyang

Selebriti terkenal Noor Neelofa berkongsi pengalaman merasai gegaran pada pukul 9.40 pagi. Cerita detik cemas, Neelofa, 33, menyatakan ketika kejadian dia berada di bilik anak lelakinya, Muhammad Bilal sedang merakam foto.

Kata pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, pada mulanya beranggapan gegaran yang dirasai itu disebabkan dia kurang tidur kerana menjaga Bilal.

Tengah dok beria ambik gambar ni, tiba-tiba rasa bilik baby goyang. Ingatkan sebab tak cukup tidur.

Campak telefon bimbit

Namun, timbul perasaan takut selepas gegaran kedua berlaku membuatkan bekas hos program MeleTOP itu terus keluar mencari suami tercinta, Haris Ismail atau PU Riz.

Kali kedua rasa, terus campak phone keluar cari pak ustaz.

Usahawan terkenal itu berkongsi di Instagram Stories miliknya beserta gambar Bilal (tutup muka) yang diambil ketika kejadian.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) telah mengesahkan gempa bumi itu dalam satu kenyataan di Facebook.

Ia berlaku pada 0.2 darjah utara dan 100.0 darjah timur dengan kedalaman 10 kilometer (km). Bagaimanapun, tiada ancaman tsunami dilaporkan.

Sumber: Instagram @neelofa

SKIP THIS AD ×