berita

Hairul Azreen & Ammar Alfian Dipanggil..

August 30th, 2018 | by Ash Nordin
Isu & Kontroversi

Beberapa hari lalu pelakon, Hairul Azreen telah mendakwa bahawa dirinya serta seorang lagi pelakon filem PASKAL, Ammar Alfian hampir menjadi mangsa culik lanun ketika penggambaran filem itu di kawasan perairan Semporna di Sabah.

Walaubagaimana pun, Pihak berkuasa Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) menyifatkan apa yang dikongsikan oleh Hairul itu sebagai tidak berasas.

Akan dipanggil dalam masa terdekat

Pihak berkuasa Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) akan memanggil dua pelakon utama filem PASKAL, iaitu Hairul Azreen dan Ammar Alfian untuk memberi keterangan dalam masa terdekat. Komander ESSCOM, Datuk Hazani Ghali, berkata kenyataan kedua-dua pelakon lelaki itu akan dirakamkan di Ibu Pejabat ESSCOM di Lahad Datu.

Ketika dihubungi NSTP, Datuk Hazani Ghazali berkata;

ESSCOM akan memanggil kedua-dua pelakon itu untuk rakam keterangan mereka dalam masa terdekat di Ibu Pejabat ESSCOM.

Hazani dilaporkan berkata, sepanjang penggambaran filem dijalankan yang dirujuk sebagai pelantar Tun Sharifah Roziah (TSR), pelakon dan kru produksi telah disertai oleh pasukan keselamatan terlatih iaitu Pasukan Khas Laut (PASKAL).

Tambah Hazani lagi, dia meminta agar semua pihak lebih berhati-hati dalam membuat kenyataan terutama sekali membabitkan isu keselamatan negara.

Sumber: Berita Harian

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×