berita

‘Harapan Setinggi Gunung’ – Nyanyian Najib Razak Cuit Hati Netizen

January 24th, 2019 | by Shafika
Kini Trending

Semalam viral di media sosial video rakaman bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menunjukkan bakat beliau menyanyi bersama sekumpulan anak muda.

Lagu dengan muzik Hatiku Luka Lagi oleh kumpulan dari Singapura, Black Dog Bone dinyanyikan Najib dengan lirik yang berbeza itu mula menjadi bualan hangat netizen. Lagu itu dikatakan dituju buat kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang selepas kejatuhannya pada 9 Mei tahun lalu.

Hatiku luka lagi

Video berdurasi lebih 4 minit itu mula mendapat perhatian netizen yang rata-ratanya terhibur dengan nyanyian Datuk Seri Najib. Lagu berkenaan dirakamkan Selasa lalu di Ampang merupakan sebahagian daripada kempen lebih meluas.

Pada Isnin lalu, Najib turut memuat naik di Facebook beliau lagu berjudul ‘TQ Sir’ ini yang dikatakan merupakan hadiah buatnya pada Julai tahun lalu.

Hatiku Luka Lagi

Tq kepada penyanyi Oja (Daninas Huza Daud), Donatello (komposer), saudara Alif Zain dan syarikat Metamorphosis Global Studio Sdn Bhd. Terima kasih semua.

Saya tak akan lupa hadiah yang amat bermakna kepada saya ini. Lagu dan lirik tetap best.

Menerusi Harian Metro, Najib dijangka melancarkan lagu dengan sekumpulan anak muda itu yang menyesali situasi negara di bawah PH. Lagu berkenaan dirakamkan Selasa lalu di Ampang merupakan sebahagian daripada kempen lebih meluas.

Tambahan, menurut bekas PM Malaysia itu lagu berkenaan sedikit sebanyak memberi semangat dan motivasi kepada beliau pada masa yang beliau paling ‘down’ itu.

Respon netizen

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×