berita

Heroin Drama Playboy Itu Suami Aku Jaja Cerita Palsu Miliki Degree

May 14th, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-05-14 at 3.49.53 PM

Mula popular menerusi drama Playboy Itu Suami Aku, nama pelakon berusia 24 tahun ini dilihat sudah mula meningkat naik dalam industri.

Membawa watak heroin dalam drama tersebut, Risteena kini telah menarik perhatian beberapa orang pengarah tempatan untuk menjayakan filem dan drama mereka.

Bagaimanapun, menerusi laporan Metro, imej bersih yang dibawa oleh Risteena kini mula tercalar apabila timbul desas-desus bahawa pelakon ini didakwa telah berulang kali menipu orang ramai mengenai kelulusan pendidikannya.

Screen Shot 2014-05-14 at 3.52.10 PM

Antara babak Risteena dalam drama Playboy Itu Suami Aku

Pelakon genit ini dikatakan sering menjaja cerita bahawa dia merupakan seorang graduan sarjana muda lepasan Universiti Teknologi Mara (UiTM) dalam bidang penyiaran.

Namun, penipuan itu mula terbongkar apabila Risteena didakwa tidak menghabiskan pengajian semster akhirnya di institut pengajian tinggi tersebut.

Malah, Risteena dikatakan tidak dapat mengawal perasaan gementarnya apabila ditemubual oleh pihak wartawan mengenai perkara ini lantas cuba menukar topik perbualan.

Setahu penulis, memang ramai di kalangan warga media yang merupakan lepasan daripada program tersebut. Jadi, tidak hairanlah jika rahsia ini akan terdedah juga bukan? Apapun, diharap agar Risteena dapat tampil memberi penjelasan mengenai perkara yang sebenar.

Al-maklumlah, karier baru sahaja nak berkembang, sudah timbul pula cerita yang tidak enak yang sedikit sebanyak dilihat boleh menjejaskan kepercayaan pihak media kepadanya.

Kredit Foto: Instagram Risteena

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×